Hogyan szoktak zenét írni?
úgy értem melyik részét írják meg először? vagy megírják a szöveget és ahhoz a többit?
és azt hogy? nagyon nehéz?
Zeneszerkesztő programokkal. 5 perc alatt meg lehet írni egy számot. A zeneírás nagy része ma már piackutatásról, marketingről. Persze a zene értéke ettől lesz 0.
Ha valódi hangszeres zenére gondolsz nincs recept. Lehet zenére szöveget, szövegre zenét írni. Lehet refrén köré zenét írni, jammelgetni, majd belerakni egy refrént. A lényeg leülsz a HANGSZERREL!!! és nekiülsz témázni.
Lehet így is meg úgy is.
Legtöbb amatőr zenész társam meg jómagam is, előbb a dallamot alkotjuk meg és ahhoz variálunk szöveget. Legtöbben így szokták csinálni.
De lehet fordítva, meg ordítva is.
Most nem értelek. Eddig úgy tűnt általánosságban kérdezted, de most akkor te magad szeretnél zenét írni?
Kezdj el kottát tanulni.
majd egyszer....
csak kíváncsi vagyok hogyan megy
Hát én szoktam dalokat írni,és tényleg elrettentenek a mostani számítógépes egyre értéktelenebb vackok...
Csak leülök a földre a gitárommal,és random pengetek akkordokat. Ha tetszik néhány összecsengése,akkor gondolkodom,hogy milyen szöveg illik rájuk. És kész lesz! A lényeg,hogy belülről kell jönnie,és nem ráparázni hogy "Uramisten,dalt kell írni" Ilyen egyszerű:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!