Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Nektek nem vált unszimpatikuss...

Nektek nem vált unszimpatikussá a Nightwish attól, ahogy az énekeseiktől "megszabadultak"?

Figyelt kérdés

Nem vagyok kimondott rajongó, így csak most néztem utána, hogy Tarját csak úgy ukmukfuk egy nyílt levélben távozásra szólították fel, aztán Anettenek is elég lett lebetegednie, a banda meg megragadta az alkalmat. Nekem ezek a húzásaik nem igazán tetszenek, és megvan a véleményem róluk (az új énekessel nincs semmi bajom, meg a dalaikkal sem úgy általában, csak a többi taggal).

Más is így van ezzel, vagy csak felfújom?

2013. nov. 6. 21:25
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

[link]

Már korábban leírtam ide ugyanezt...

2013. dec. 24. 18:41
 12/18 anonim ***** válasza:

Simone Simons (Epica) is nagy pocakkal állt színpadra a Retrospect koncerten, meg az utána következőkön is, amíg el nem ment szülni....Sharon den Adel, a Within Temptation énekesnője pedig egy időben a turnékra is magával vitte a gyerekeit, bébiszitterrel együtt. :D

Tuomasék rendkívül prosztó módon bántak el mind Tarjával, mint Anette-tel. Floor kiváló énekesnő, remélem, ha vele kekeckedne Tomika, jól odavág neki a 180 centin túli magasságával a töpszli finneknek, meg is érdemelnék!

2015. szept. 17. 16:14
 13/18 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok, még néhány gondolat...

1. Tarja: azzal vádolták, hogy anyagias lett és a férje hatására megváltozott, sőt mi több, egy gonosz és nagyarcú díva lett belőle. Pár éve Miskolcon adott koncertet Tarja, egy ismerősöm segítséggel belógott a főpróbára. Azt mondta, puszival üdvözölte őket, Marcelo sem szólt semmit, Tarja pedig rövidnadrágban, pólóban és mezítláb fotózkodott vele. :D Ilyen egy gonosz és beképzelt nőszemély? Szerintem nem.

2. Anette: ő terhes lett, és ahogy előttem is írta valaki, az állandó rosszullétei miatt előbbre kellett hozni a kilépését és Floort állítani a színpadra, ez meg is történt, amikor Anette már annyira rosszul volt, hogy kénytelen volt kórházba menni, hogy infúziót kapjon. Floort imádom, remek hangja van, de azért Anette-nek jólesett volna, ha a fiúk meglátogatják a kórházban. Ez elég tahó dolog volt a részükről. Én mind Tarját, mind Anette-t szerettem a csapatban, Floort is, remélem, ha ő terhes lesz (35 éves lesz lassacskán, simán benne van a pakliban a baba....), nem ilyen görény módon ebrudalják ki a bandából.

2015. szept. 18. 15:54
 14/18 anonim ***** válasza:

Mondjuk az énekesnők nem véletlenül repültek, igen csak kiérdemelték. Nem rég írta Anette is a blogjába, hogy abba hagyja a zenélést, mert már nem élvezi annyira mint régen és elvesztette az érdeklődését és ebben az írásába említette azt is hogy már 2012 óta így érez, ez mondjuk meg is látszódott a színpadi fellépésén. Szóval jobb is hogy nincs már a Nightwishben, én legalábbis nem akarok olyan énekesnőt látni a Nightwishbe aki úgy áll ki a színpadra, hogy szinte az arcára van írva: "Jajj ne, már megint?"

Reméljük Floor meg nem lesz annyira ostoba hogy felcsináltassa magát a turné végéig (ami még 1 évig tart). Tavaly júliusba odaköltözött Joensuu-ba (Kitee mellé), kemény 1 évig bírta a finn légkört, mert a múlt hónapba meg átköltözött Svédországba a jelenlegi fiújához. Ahogy mondták többen is, odaköltözött Anett szomszédságába. :D

Jajj ezt a képet muszáj idelinkelnem, elég jól megmutatja a Nightwishben a hierarchiát. :D

[link]

Mondjuk Floor nem hiszem hogy oda merne vágni Tomcinak, mert ő a főnök, Floor pedig alkalmazott, azt kell csinálnia amit mondanak neki. :)

2015. szept. 19. 08:50
 15/18 anonim ***** válasza:

Ez meg állítólag az utolsó fénykép ami Tuomasról és Tarjáról készült együtt, szerintem elég beszédes:

[link]

2015. szept. 20. 11:59
 16/18 anonim ***** válasza:

Volt egy ilyen elmélet anno a rajongók körében, miszerint Tuomas szerelmes volt Tarjába és nyilván nem tetszett neki, hogy az a latin macho folyton kísérgeti a koncertekre az énekesnőt. Nem tudom, ezt többektől hallottam.

Nekem az volt a furi, amit valaki előttem is írt pár hozzászólással, hogy amikor Anette kórházba került, Amanda Somerville-t és Elize Ryd-et ugrasztották azon nyomban a helyére, hogy meg lehessen tartani a bulikat az Államokban. Amanda jó énekesnő, de az Amaranthe-os Elize Ryd csak nyivákolni tud. Ugye, nem akarták a rajongóknak visszafizetni a jegyek árát. Szóval ki a pénzéhes? Tarja az End Of An Era koncerten lázas betegen, náthásan énekelt. Számtalanszor kérte a fiúkat, hogy kevesebbet dohányozzanak a turnébuszban, mert nem tesz jót a hangjának, se az egészségének. Persze sz@rtak rá. Ezek után csoda, hogy inkább Marcelóval utazott repülőn? És azt sem csodálom, hogy tele lett a hócipője a többiekkel, hiszen neki semmi beleszólása nem volt semmibe a 9 év alatt. Rendben, hogy Tuomas a Nightwish agya, de némi engedményt kaphatott volna Tarja is. Azért azt ne feledjük, hogy a Nightwish sokak számára az ő arcával lett egyenlő, nem Tuomaséval.

2015. szept. 21. 14:36
 17/18 anonim ***** válasza:

Anette pedig szerintem tehetséges, csak más hangi adottságai vannak. Tarja operaénekesnő, Anette hangjához pedig a folkosabb témák illenek. Nyilván nem az ő döntése volt, hogy a Tarja hangjához írt dalokat is énekelje, ezt Tuomas szabta meg. Becsületére legyen mondva, hogy mindig megpróbálta a lehető legjobbat kihozni a hangjából.

Amúgy nem értettem soha a felhördülést, amikor Anette-ről kiderült, hogy terhes lett. Először 2010-ben, utána ugye 2012-ben. Egy nőnél nyilván benne van a pakliban, Floornak is van barátja, simán meglepheti a fiúkat ő is bármikor egy ilyen bejelentéssel...érdekes, sem az Epicánál, sem más bandáknál nem okozott gondot, ha az énekesnő babát várt.

2015. szept. 21. 14:48
 18/18 hmoncsika1 válasza:
Minden baj okozója maga Tuomas volt, a lehetetlen természetével. Habár ő volt a Nightwish alapítója, ő szerezte a dalokat, ennek ellenére sosem volt igazi zenekarvezető, mert mindig mások irânyították, mások ráhatásával cselekedett, mint ahogy Tarja esetében is tette. Amellett hogy zenészként és szövegírôként tehetségesnek tartom, de az, ahogy a zenésztársait kezeli, az hagy maga után némi kívánnivalót. A másik dolog amiért sosem kedveltem Tuomas- t , hogy sosem tudott semminek sem örülni. Nem értékelt semmit mert mindent magától érthetődőnek vette. Ő maga mondta ezt saját magáról egyik régi Nightwish dokumentumfilmben . Csak akkor nem értettem miért mondta. De nem mondott valótlant..... Szóval mégegyszer. Senki nem firtatja a zenei tehetségét, és azt sem hogy sok embernek adott enni a szájába. Amit nem mindenki tudott kellőképpen értékelni. A régi banda tagokkal kemény alapköveket tettek le. Egy életre beírták magukat a törtênelemben. Egytől egyig egyéniségek voltak. Együtt pedig valami varázslatosat alkottak. A sűrű banda tag csere rányomta bélyegét a zene minőségére minden szempontból. Tuomas kétségbeesetten próbâlta bebizonyítani hogy mindenkit képes pótolni. De ami miatt valóban megharagudtam Tuomas- ékra, ahogy elbántak szegény Tarjâval, és Anette- el. Tarja bűne az volt, hogy szerelmes mert lenni Marcelo- ba, solo karriert szeretett volna, előbbre helyezte a saját biztonságát azzal hogy nem utazott együtt a bandával, akik állandóan ittak, randalíroztak a koncertek előtt és után. Sőt Sämi és Tero anyagi kárt okoztak két lány rajongónak azzal, hogy darabokra törték a gitárokat amiket a lámyok béreltek ki nekik a saját pénzükön. Tuomas sosem volt elég tökös ahoz hogy rájuk szóljon hogy vegyenek vissza. Mikor aljas módon kitették Tatja- t a bandából , akkor is Tuomas hagyta magát rábeszélni erre Marco által, mert kapóra jött neki a Tarja elleni tronfolás, mert féltékeny volt Marcelo- ra. Csak arra nem gondoltak , hogy pont ők lökték őt Marcelo karjaiba azzal, hogy nem törődtek Tarja testi épségével, még akkor is leszarták mikor megtámadták a színpadon. Az eset után Marcelo vitte kórházba. Továbbá, nem értékelték Tarja kemény munkáját, a tehetségét, nem kommunikáltak vele, ignorálták. Mindez Tuomas miatt aki nem bírta elviselni hogy Tarja- nak nem kellett. Sőt: Sejtelme sem volt arról hogy Tuomas mit érez iránta. Senki se gondolatolvasó. Honnan tudhatta hogy neki szólnak a dalok amiket Tuomas írt. Akkor megérteném az indulatait Tarja felé, hogyha titkos viszonyt folytattak volna a bandán belül. De ugye ilyesmi nem történt.... Nos mint már említettem, Marco Hietala volt az , aki először felvetette hogy tegyék ki Tarja- t, amibe mindnyájan bele is egyeztek. Ekkor született meg az a bizonyos nyílt levél..... amiben megpróbálták ellehetetleníteni Tarja- t, azzal hogy a rossz hirét keltik mindenféle alaptalan váddal. Önzőnek ès anyagiasnak nevezték. Nem tiszteli a rajongóit. Vádolták azzal hogy nem jelent meg sajtótájékoztatókon, hangpróbákon, további nem írt egy hangot sem a dalokba. Nos akkor vegyük sorra. Tarja mindig is imádta a közönségét. Tisztelettel bánt a rajongókkal. Ha nem így lett volna, soha nem fotózkodott volna velük,nem ölelte és puszilta volna meg őket, nem adott volna autógrammot sem. Sőt még Tarja férje is megtette ezt a rajongókkal, amit magam láttam az End of an era dvd felvételén. Ha Tarja diva lett volna, akkor nem maga tette volna rendbe és vasalta volna ki a ruháit. Akkora bűn volt hogy egy öltözőt akart, ahol kicsit egyedül lehet, és átöltözhet . Talán a banda tagok előtt vagy a közönség előtt kellett volna átöltöznie? Anyagias akkor lett volna , hogy a nyílt levél megjelenése után leperelte volna a bandáról még a gatyát is, amiért méltatlan módon tették , és a rossz hírét keltették hogy megpróbálják derékba törni a solo karrierjét. Nagyon sajnáltam Tarja- t amikor láttam hogy megviselte ez a dolog. A lwgnagyobbat mégis Marco- ba csalódtam akkor, mert nem vártam volna tőle hogy ilyesmire kêpes. Egyébként azokban az időkben miután Sämi tâvozott a bandából, Marco vette át úgymond az irányítást... mert ő lett Tuomas Jobbkeze... és ő volt az, aki szinte mindenről megtudta győzni őt. Zseniális énekesnek és zenésznek tartom Marco- t. De túl nagy arca volt neki is azokba az időkbe. De neki megbocsájtottam ezt, mert túlságosan felnéztem rá. És túlságosan szerettem őt Tarja- val együtt. És ami a tiszteletlenséget illeti, Tarja mindig köszöntötte a rajongôkat vmilyen formában. Ha nem is mondott semmit, akkor is integetett,mosolygott, puszit dobott a rajongôknak. Ezzel szemben Tuomas- ék csak becsörtetnek a szinpadra , annyit se mondanak a közönségnek se puszi, se pá!!! Csak nagyképüen bevonulnak. Na akkor ki itt a tiszteletlen? Szóval Tuomas egy gyáva ember aki sose vállalta a tetteiért a felelősséget. Mindig ráhárította másokra. Sokáig Marco- ra, utána Troy- ra.... Amikor mosakodni kellett az egyik koncert alkalmával mikor Anette- t helyettesítette a két lány a másik bandából, akkor sem Tuomas beszélt a közönséggel hanem Troy és Marco. Meg amikor Anette levonult a színpadról mint a Dártányán a koncert kellős közepén, akkor is Marco magyarázkodott Tuomas helyett, holott ő a zenekarvezető. Óriási baklövést követett el mikor Tarja- t kitették, és szintén más rábeszélésére bevették Anette- t a bandába. Tudták jól hogy Anette nem fogja hozni azt a magas szinvonalat amit Tarja nyújtott. Hogy a rajongók darabokra szaggatják majd. Nem azzal volt a baj hogy nem úgy énekelt mint Tarja, hanem egyszerűen taszító volt az előadásmódja. Nem tudott egyetlen egy dalt sem el énekelni anélkül hogy ne lett volna írtózatosan hamis. Nem csak számára írt dalok hangzottak borzalmasan, hanem a régi klasszikusok is. Azokból pl: hiába játszotta őket a banda Anett- nek takarékon, alacsonyabb hangnemben, szerencsétlen nőnek még így is meggyűlt velük a baja. Szinte végig szenvedte a banda a közönséggel együtt a koncerteket. Láttam sokszor Tuomas arcát a szintetizátornál. Szakad róla a víz, és rettentően fájdalmas volt a tekintete amit meg tudok érteni. Mardosta a lelkét a bűntudat amit Tarja- val tett. 2005 tájékán Tarja távozàsa, ès az apja halála után majdnem bedilizett. Ennek végtermékei a Dark passion play, és az Imaginaerum albumok. De végül kitették a bandából Anette- t is. Vele sem bántak szépen a fiúk , csak úgy mint Tarja- val. Sőt Tuomas behúzta szegênyt a csőbe hogy a bandán belül nyisson külön vállalkozást, ami végül veszteséges lett neki. Kérdem én minek? Nem lett volna elég csak bankszámla amire a gázsiját kapja? Menesztették mert nem illet bele a bandába. És mert terhes lett, és kórházba került a rosszulléte miatt. Csak úgy mint Tarja esetében Anette egészségére sem voltak tekintettel a banda tagok, csak úgy mint Tarja esetében. Anette kedvéért sem mondták le a koncertet. Akkor mégegyszer kèrdezem kik is az anyagiasok? Aztán Anette után jött a Holland csaj a Floor. Anette után ő tűnt vele megmenekül a banda. Jó hangja van a csajnak . Szegémy Anette- t könnyen lekörözte ami az imaginaerum- os dalokat illeti, azokat szó szerint jobban énekelte. De a Tarja- s dalokkal még ő sem tudott mit kezdeni. Csak egyet nem értek. Ugye Tarja kiválásával lezárult egy korszak. Akkor miért kell erőltetni még mindig a régi dalokat, hogyha Tuomas tisztában van azzal hogy senki sem kêpes úgy előadni azokat ahogy csak Tarja tudta. Sőt Tuomas arcán látom a mérhetetlen szomorúságot, valahânyszor felcsendülnek ezek a régi dalok Floor által. Pl: Dead boy's poem, és Marco előadásában a While your lips are red , utóbbinál még sírni láttam őt. Hiányzik neki Tarja, és azèrt játszatja még mindig a régi dalokat , mert még mindig nem volt képes lelkileg elengedni Tatja- t. Ez az igazi ok. De akkor sem tudok elmenni az mellett ahogy bántak Tarj- val. És ezért nem szeretem megnézni az End of an era koncertfelvételt, tudva az előzmémyeket , mert mindent leolvasok a tagok arcáról. Látni rajtuk hogy készülnek vmire Tarja ellen aki erről mit sem sejt. De a legdurvább az hogy a koncert végén a meghajlásnál megfogja Tuomas Tarja kezét. Szóval Tuomas megásta a saját sírját mert azóta hanyatlik a banda sikere, hiába van velük Floor. Marco távozàsa után Floor is gyengébben muzsikál a koncerteken. Érdekes mondjuk hogy neki lehet solo karrierje a Nightwish mellett, ő szülhetett kétszer is, miatta mondtak le koncertet.... ugye a betegsége miatt.... őt meglátogatták a kórházba . Mert vele már nem merték megtenni azt amit Anette- el megtettek, hogy letoljták mi van vele?. Érdekes az is hogy a Nightwish nem indul turnéra az albummal, és most határozatlan időre szünetet tartanak..... Lehet itt a vég???? Elfáradt ez a zenekar..... a Tuomas makacssága a zenélés rovására ment.A legnagyobb gond az volt, hogy elvesztette az ihletet..... hiába a színfónikus zenekar, hiába a kis és nagy kórus, túl lettek gondolva a dalok. A tùl hosszú intrók baromi unalmassá tetteék a dalokat. Ès Floor valahányszor nagyot akar énekelni , csak semmibe való kiabálássá válik. De ami nagy öröm számomra, az az, hogy hosszú idő után Tarja és Marco újra együtt dolgozik. Sőt együtt éneklik Marco új szerzeményèt a Left on mars- t. Együtt turnéznak. Ès az is lehet hogy bandaként is összeállnak. Kiváncsi lennék Tuomas arcára mit szól ehez. ... Mert ugye Marco a kiválàsa után nem lépett kapcsolatba a bandával. Tarja kezdeményezédsét viszont örömmel fogadta. 🥰🥰🥰. Ez is ad némi gondolkodàsra okot nemdebár? Eddig is Tarja- nak dolgozott az idő. Mert azôta is jelen van a zeneiparban, imádja a közönsége, és ha nagyon bosszúálló akarnèk lenni, azt mondanám, hogy sok év után azzal vág vissza Tuomas- nak, hogy egyesül Marco- val. ❤️❤️❤️❤️❤️❤️
ápr. 20. 20:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!