Szerintetek melyiket éri meg jobban megvenni, Cort X2 vagy Jackson JS12 Dinky?
Cort X széria 100 alatt felejtős de sztem a Jackson is.
Egy jó fix húrlábas gitárt néznék a helyedben inkább. Hajlítókarossal a kezdők sz**nak.
Ráadásul gagyi ár - csavarozott nyakak + hajlítókar.
Semmi jót nem nézek ki a dologból.
Saját tapasztalatból mondom. Első gityóm floyd rose tremolós volt és nagyon megbántam, hogy nem az idősebb gitáros haverra hallgattam aki fix húrlábast ajánlott.
Most már 8 éve gitározok és a fix húrlábas gityókért bolondulok 100 fölött vettem 2-t. Nagyobb hangkitartás és nagyobb rezonancia főleg ha testen átmenő a húrozás.
Nem kell az a hajlítókar oda, főleg ha csavarozott is a nyak ilyen gagyi árkategóriában a csavarok meglazulhatnak a nagyobb igénybevétel miatt kb 3-4 év múlva aztán költhetsz megint szervízre (szintén tapasztalat).
Ha kezdő lennék vakon egy LTD-M10-est vennék.
KI IS PRÓBÁLTAM. Koncira is simán bevállalnám. TESTEN ÁTMENŐ HÚROK!
Az árához képest baromi jó hangszer!
De nem kötelező rám hallgatnod.
Viszont a te 2 gityód nálam szóba se jöhet ha most néznék ezzel a tapasztalattal kezdő gityót.
Sok szerencsét!
26 F
Köszi!
Utólag idebiggyesztem azt is, hogy én nem 50-ért vettem kezdő gitárt, HANEM 80-ért (cort evl-k4).
Úgyhogy gondolhatod ha egy 80 000-es cort gityóval ennyit kellett bajlódnom (amiket leírtam) akkor az 50-es milyen lehet...
Ráadásul az a 2 amit te írtál nem is floyd kópia féle tremolós, így hát nincs satu nyereg ami védené a húrokat az elhangolódástól, úgyhogy egy alsóbb kategóriás gitárnak az nem tenne jót, mert nem épp a márkás kulcsok vannak rajtuk.
Minden jót neked is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!