Gitározni szeretnék tanulni,19 éves dobos múlttal váltanék hangszert,36 évesen. Sikerülhet, van értelme belevágni? (részletek lentebb)
1994 óta dobolok, ez idő alatt a metalon belül szinte mindent játszottam (heavy/powertől a blackig)úgy összesen kb. 8 formációban. Azért szeretnék gitározni tanulni, mert 1. gyakran van ihletem, riff/témaötletem és hasonlók, de nem tudom előadni, 2. elegem van már a nehézkes, száz felé figyelős cipekedésből és szerelésből, a magas "rezsiből" (a verő fogyóeszköz, egy cin alsó hangon 30 e, stb.), 3. otthon a négy fal között is tudnék teljes értékűen gyakorolni mások zavarása nélkül, 4. szeretném megvalósítani a saját elképzeléseim (a színpadon elől már végre :) ).
A fentiek szerint zenekari/színpadi gyakorlatom van bőven, tehát e téren nincs gond. Elsősorban a ritmusgitározás érdekelne, de nem Tankcsapda-szinten (kedvencek: Dave Mustaine/Jeff Waters - fifikás, okos ritmusjáték; ugyanakkor nagyon szeretem a death/thrash-vonalat is).
Naponta legrosszabb esetben is tudnék rá minimum egy szűk órát szánni (persze ha lehet, az érdemi haladáshoz ennél több kell). Egyáltalán nem vagyok botfülű, sőt. ;)
Szóval, mit javasoltok? Érdemes? Jó lenne 1-2 éven belül (persze szisztematikus gyakorlás mellett) valami előadhatót produkálni, nem csupán magamnak akarok játszani. Belevágjak? Évek óta küzdök ezzel a dilemmával... Előre is köszönöm az értelmes válaszokat! :)
zenélsz.. gondolom együttessel, miért nem kérdezel meg valakit, aki ért hozzá?
De szerintem simán nekikezdhetsz mivel dobolsz tehát alap megvan hozzá, a ritmusérzék.. bár én nem tudok sajnos gitározni..
Most mi a kérdés igazából?
Ha gitározni akarsz gitározz, ha dobolni akarsz dobolj.
Ha most itt beírják 10-en, hogy nincs értelme, akkor nem fogsz gitárt soha többet?
De milyen eredmény??
A zenélés nem verseny.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!