GabykaAAAA kérdése:
Vettem egy klasszikus gitárt egy hangszerboltban.20. 000 forintért?
Figyelt kérdés
rendes fémhúr volt rajta de aztmondták hogy vegyek rá nylon húrt é könnyebben megletet tanulni gitározni. igaz ez?2013. okt. 22. 21:51
1/3 anonim válasza:
Klasszikus gitárnak általában a nylon húros gitárt szokás nevezni. Ha arra fémhúr kerül, az nemigen tesz jót a gitárnak, mert a klasszikus gitárok nyakában nincs merevítőpálca, és a fémhúr szépen el tudja ferdíteni.
Westerngitárra (fémhúros) meg szerintem fölösleges nylon húrt rakni, mert egyrészt a hangja sem lesz olyan, másrészt pedig annyival nem könnyebb megtanulni rajta gitározni. Eleinte a fém húr kevésbé barátságos az ujjaiddal szemben, de meg lehet szokni. Szerintem akkora különbség nincs, hogy megérje lecserélni.
3/3 anonim válasza:
Hát erre nem tudom, hogy hogy került fém húr. Erre valóban nylon kell, de nem azért mert úgy könnyebb megtanulni rajta játszani, hanem mert a fém húr elgörbíti a nyakát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!