GabykaAAAA kérdése:
KÉREM SEGITSTEK! Van 1 gitárom ami fémhúros volt! és azzt mondták hogy vegyek rá nylon húrt! Vettem is és rászereltem?
Figyelt kérdés
Csak annyi baja volt hogy nemvolt a végén a ki golyó. és én kötöttem rá görcsöt! AZT SZERETNÉM TUDNI ez nembaj? A hogyha is fars egy kicsit! és nem tudom ugyanugy meglehet vele tanulni gitározni?2013. okt. 20. 13:41
1/19 A kérdező kommentje:
kicsit elirtam! és fars a hangja is!
2013. okt. 20. 13:43
2/19 anonim válasza:
A hangja fals lehet maximum. Hogyha fémhúros (western)gitár, akkor akkor hülyeség rá nylonhúrt rakni, nem lesz vele szép a hangja, maximum kezdők szoktak ilyet csinálni, azért, mert úgy könnyebb a lefogás, és igen, ilyenkor csomót szoktak kötni a húr végére. Meg lehet vele tanulni gitározni, viszont nem tudom, ki mondta, hogy nylonhúrt rakj rá, én ilyet nem javasolnék, mert utána szerintem rosszabb lesz átszokni a fémhúrokra a nehezebb lefogás (nagyobb húrnyomás) miatt. Baja nem lesz tőle a gitárnak, a nylonhúroknak sokkal kisebb a feszítőereje, viszont mint mondtam, nem érdemes így megszokni.
3/19 anonim válasza:
Jó, akkor most dobd ki a nylon húrokat és tegyél rá rendes fém húrt, ami rávaló.
4/19 A kérdező kommentje:
valami jó márkát ajánlani és kb. milyen árba vegyek rá?
2013. okt. 20. 17:16
5/19 anonim válasza:
1500-2000 ft-os márkák közül bármelyiket.
6/19 anonim válasza:
Mi a problémád a fém húrral? Fáj? Ha már az elején nem vagy hajlandó megszokni, mert nyavalyogsz, később sem fog menni. A fokozatos hozzászoktatásnak semmi értelme, csak bele kényelmesedsz. Ha igazán akarsz gitározni, meg sem érzed a fájdalmat, ha meg csak arra koncentrálsz, valószínűleg nem vagy elég elszánt. Ne haragudj az őszinteségemért, de én nő vagyok és fémhúrokon kezdtem (azon is folytatom). Annyira imádtam az egész dolgot, hogy észre sem vettem, hogy az ujjaim végén már szürke horpadások vannak. Pár hét alatt megszokod, ha el akarsz érni valamit, nem ilyen apró kényelmetlenségeken kell gondolkodnod.
7/19 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen!..:)
2013. okt. 21. 12:14
8/19 A kérdező kommentje:
és minek rezonál be az egyik húr????
2013. okt. 21. 12:50
9/19 anonim válasza:
Azért "rezonál be" (erre a zörög a megfelelő szó, a húr természeténél fogva rezonál, ha megpengeted,ugyanis éppen az a feladata) mert nem ilyen gitárra való. Nyilván más a felső nyereg és a húrláb, valamint a menzúrahossz (a húrláb és a felső nyereg távolsága), mint a klasszikus gitárokon. Mint ahogyan többen is írtuk, ne csodálkozz, ha szarul szól, a nylonhúrok a klasszikus gitárhoz vannak optimalizálva.
10/19 A kérdező kommentje:
de nekem klasszikus van!
2013. okt. 21. 17:50
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!