Milyen elektromos gitárt ajánlotok? (bizonyos kritériumok alapján)
-EMG hangszedők
-Floyd rose vagy floyd rose-szerű tremolo rendszer
-Superstrat forma
Ezek alapján már találtam egy gitárt, egy Cort evl k6-ot 100 ezerért.
Ti mit ajánlotok?
Nem veszekedtünk és én sem írtam sehol olyat, hogy az EMG lenne a legjobb.
De a kérdező konkrétan EMG-t kért és ahhoz képest az SH-4 szúnyoghangú és nagyot csalódna ha azt venne, ezért írtam amit.
na 2 kérdés, persze még jó lenne ha mások is irnanak az eredeti kérdésre.
1. Miert van annyi macera a floyddal?
2. Akkor Cort evl k6 nem lenne jó?
-Ha jól látom nem volt szó aktív szedőkről, tehát a pickup márkája lehet a továbbiakban ízlés dolga, ha nem akarsz véletlenül kifejezetten nagy jelet küldeni az erősítő felé. Ha igen, és kemény zenét tolsz, akkor aktív EMG páros indokolt-de nem kötelező.
-A tremolón érdemes elgondolkodni. Komoly zenetanerő szájából hangzott el: minek a floyd, nincs kezed, hogy nyújts? Az előttem szólók kellőképp lehúzták a rendszert, én sem ajánlom senkinek, akinek nincs örökké rajta a keze. -A gitár forma megint ízlés függő. Ez vesz legkevésbé részt az általad felsorolt kritériumok szerint a hangzásban.
-Ha mindenképp ragaszkodsz a floyd rendszerű termolóhoz, akkor elfogadható választás amit kinéztél, vagy amit a hozzászólók említettek, de készülj fel-anyagilag, idegileg-a hangszer fenntartására. Egy floyd rendszerű tremolós gitár szervizelése többe kerül a fix, vagy egyéb-amúgy a fixálás hiánya miatt többnyire használhatatlan-hidas testvéreinél. A rendszer miatt szélesebb a nyak, talán ez is zavarhat valakit.
-Ha abból indulunk ki, hogy alapvetően a forma, ami nem változtatható a gitáron, akkor csak azt tudom javasolni, hogy válassz egy neked tetszőt, hallgasd meg és dönts.
http://www.youtube.com/watch?v=dw7iogLdCF8
Én nem tudom mi bajotok van az SH4-gyel. Azzal a KX Custommal igazán állat hangja lehet. Ha meg zs re hangolt zenét akarsz játszani akkor vegyél 8 húrost XD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!