Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Milyen elektromos gitárt...

Milyen elektromos gitárt ajánlotok? (bizonyos kritériumok alapján)

Figyelt kérdés

-EMG hangszedők

-Floyd rose vagy floyd rose-szerű tremolo rendszer

-Superstrat forma

Ezek alapján már találtam egy gitárt, egy Cort evl k6-ot 100 ezerért.

Ti mit ajánlotok?

2013. okt. 20. 10:33
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Nem veszekedtünk és én sem írtam sehol olyat, hogy az EMG lenne a legjobb.

De a kérdező konkrétan EMG-t kért és ahhoz képest az SH-4 szúnyoghangú és nagyot csalódna ha azt venne, ezért írtam amit.

2013. okt. 20. 14:22
 12/16 anonim ***** válasza:
Szerintem a kérdező is tehetne valamit az ügy érdekében. PL.: hangmintákat hallgathatna. :)
2013. okt. 20. 14:34
 13/16 A kérdező kommentje:

na 2 kérdés, persze még jó lenne ha mások is irnanak az eredeti kérdésre.

1. Miert van annyi macera a floyddal?

2. Akkor Cort evl k6 nem lenne jó?

2013. okt. 20. 19:03
 14/16 anonim ***** válasza:

-Ha jól látom nem volt szó aktív szedőkről, tehát a pickup márkája lehet a továbbiakban ízlés dolga, ha nem akarsz véletlenül kifejezetten nagy jelet küldeni az erősítő felé. Ha igen, és kemény zenét tolsz, akkor aktív EMG páros indokolt-de nem kötelező.

-A tremolón érdemes elgondolkodni. Komoly zenetanerő szájából hangzott el: minek a floyd, nincs kezed, hogy nyújts? Az előttem szólók kellőképp lehúzták a rendszert, én sem ajánlom senkinek, akinek nincs örökké rajta a keze. -A gitár forma megint ízlés függő. Ez vesz legkevésbé részt az általad felsorolt kritériumok szerint a hangzásban.

-Ha mindenképp ragaszkodsz a floyd rendszerű termolóhoz, akkor elfogadható választás amit kinéztél, vagy amit a hozzászólók említettek, de készülj fel-anyagilag, idegileg-a hangszer fenntartására. Egy floyd rendszerű tremolós gitár szervizelése többe kerül a fix, vagy egyéb-amúgy a fixálás hiánya miatt többnyire használhatatlan-hidas testvéreinél. A rendszer miatt szélesebb a nyak, talán ez is zavarhat valakit.

-Ha abból indulunk ki, hogy alapvetően a forma, ami nem változtatható a gitáron, akkor csak azt tudom javasolni, hogy válassz egy neked tetszőt, hallgasd meg és dönts.

2013. okt. 21. 06:49
 15/16 Shazeen ***** válasza:

http://www.youtube.com/watch?v=dw7iogLdCF8

Én nem tudom mi bajotok van az SH4-gyel. Azzal a KX Custommal igazán állat hangja lehet. Ha meg zs re hangolt zenét akarsz játszani akkor vegyél 8 húrost XD

2013. okt. 23. 13:28
 16/16 Shazeen ***** válasza:
2013. okt. 23. 13:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!