Miért nézik le a K-pop, rajongókat?
Sablonos, giccses, egynyári dalok, szedett szemöldökű, szőrtelen félisten lányok és fiúk, a lehető legdivatosabb ruhában. 1005 szórakoztatás, semmi mondanivaló, kőkemény kereskedelmi érdekek, minimális művészi érték megtartása nélkül.
Ha te ezt hallgatod, teljesen a te dolgod. Azt hallgatsz amit akarsz. Az, aki ez miatt lenézett magáról állít ki szegénységi bizonyítványt. De jobb ha megszokod, az emberek ha maguknak vallanak egy stílust akkor hajlamosak elfeledkezni arról, hogy az nem tetszhet másnak, és hogy azon kívül, még van más is.
Ezért szivatják agyba főbe egymást a repperek, a rokkerek, és az elektronikus zenét hallgatók. Te rendesen belenyúltál, mert a K popot a felsorolt három műfaj együttesen nézi le.
Ettől függetlenül ne törődj azzal ki mit gondol arról, hogy mit hallgatsz.
Kb ennyi.
Nem volt két válaszoló, én voltam mind2 :)
És ezen a ponton jegyezném meg, hogy nem a magam nevében nem mondtam egy szóval sem, hogy lenézem a műfajt, csupán a kérdésre feleltem, hogy ki milyen okokból teszi ezt. Őszintén szólva elég logikus és erős érvek, és már csak a legalja érvel a húzott szemmel.
Én nem hallgatok ilyen zenét bármilyen szépen is invitálsz rá. Nem merem mondani, hogy nincs tartalmuk biztos úgy van . Szimplán te is fogadd el, hogy nem mindenkit érdekel és kész :)
Igaza van az első válaszolónak, de én ezt inkább úgy fogalmaznám meg, hogy más az ideál ázsiában mint európában, vagy amerikában és valaki ezt eltudja fogadni, valaki nem. Azzal viszon én sem tudok egyetérteni, hogy nincs semmi tartalmuk. Igaz, nem mindegyik akar mély dolgot közvetíteni, de így kijelenteni, hogy nincs tartalmuk, olyan mintha azt mondanád, hogy minden rap káromkodás. A koreai idolok sokkal többet dolgoznak azért, hogy eljussanak addig, hogy megismerjék a nevüket, mint mások.
Nem akarok senkit megtéríteni és rávenni, hogy k-popot hallgasson, mindenkinek szíve joga hogy mit szeret, de ne nézzük már le egyik műfajt se azért mert különbözk attól amit mi szeretünk!
Én szeretem a k-popot, és nagyjából egyet értek én is az elsővel.
Szerintem amúgy több okból is lenézhetik az egyik kategória az amikor valaki elsősorban mondjuk japán zenét hallgat és nagyra van evvel, a koreai stílust viszont nem érti meg, vagy egyszerűen csak jobban vonzódik más ázsiai zenéhez. Én is ide tartoztam :D És elég sok emberkét ismerek aki olyan nagyra van a mondjuk a japán zenével és eredetibbnek tartja mint a koreaiakat. Pedig igazából nagyon jó humorérzékük van a koreaiaknak, tudják könnyedén venni a dolgokat, de elég romantikusak és a mély érzelmekkel kapcsolatban is jók. Amit meg sokan koppintásnak hívnak az sok esetben paródia, de ugye aki nem érti a koreai zenét vagy gondolkodást az azt hiszi/hiheti hogy nem elég eredetiek.. Szerintem sok esetben "eredetibbek" mint a japánok.
Aztán van még az a kategória aki k pop rajongó, vagy szerető, és csak azokat nézi le akik betegesen vonzódnak a kedvencükhöz, nem tudom hallottál-e a sasaeng fanokról, de ők a legdurvábbak, az összes pénzüket arra költik hogy kövessék kedvencüket és akár testileg is képesek őket bántani (megütni, megmérgezni stb) csak azért hogy az imádottuk megjegyezze őket. Ez a sasaeng hálózat ma már olyan mint valami maffia Koreában =S és sajnos elég hatékonyak és megszállottak. Pénzt zsarolnak ki a normálisabb fanoktól, a 20 év feletti fanok olyan munkahelyet találnak (pl mobilközpontban, bankoknál), ahol tovább tudják követni kedvencük minden percét. Na mindegy.
A harmadik kategória szerintem az aki nem annyira ismeri a kpopot, vagy nem tetszik neki vagy azért nem szimpi mert ezek a k pop bandák "sztárgyárakban" vannak megcsinálva és mivel ő hülyeségnek tartja ezt, ezért a rajongókat is lenézi.
De ezekkel ne törődj. Mindenki olyan zenét hallgat ami neki tetszik, és senkinek sincs joga megmondani hogy ki milyen zenét hallgathat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!