A kezem rossz, a gitár, vagy csak keveset gyakoroltam még?
Figyelt kérdés
Kezdő gitáros vagyok, próbálkozom a barréval, viszont első 3 bundon általában nem tudom lefogni, vagy ha sikerül is, nem mozdíthatom meg más ujjam, mert akkor már tompa lesz több hang. A 8. bund körül már simán le tudom fogni.
Mi lehet a gond? Még keveset gyakoroltam? Lehetséges, hogy a "távolabbi" bundokon azért nem megy, mert ahhoz nagyon ki kell nyújtanom a kezem, és még nem szokta meg?
Hibás a gitár? (Néhány hónapja kapott egy kisebb generálozást, nagyon remélem, hogy nem hagytak benne hibát...)
Köszi a válaszokat!
2013. okt. 2. 20:49
1/3 anonim válasza:
Keveset gyakoroltál. Elsőre úgy érzi az ember, hogy a barré soha nem fog menni. Sok gyakorlással egy ponton megvilágosodsz, aztán már észre sem fogod venni a mutatóujjadat, a többivel leszel elfoglalva. :)
2/3 A kérdező kommentje:
Köszi, így megnyugtató :)
2013. okt. 2. 21:04
3/3 anonim válasza:
Ha nemrég állíttattad be a gitárodat, akkor nem hinném, hogy azzal lenne a probléma, sokat kell gyakorolni, annyi az egész. Emlékszem, azzal nekem is meggyűlt a bajom, főleg, hogy én egy óriási húrmagasságú csehszlovák rettenet gitáron kezdtem, de mégis sikerült :) Amúgy a barrés akkordokra szokták azt mondani, hogy azoknál dől el, hogy lesz-e gitáros az illetőből, vagy nincs elég kitartása megtanulni, ezért abbahagyja. Remélem, te az előbbi kategóriába fogsz tartozni, és nem adod fel ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!