Egy félakusztikus gitáron lehet metált játszani?
Tényleg ennyire nehéz a felfogásod? Ne égesd már magad, ha ennyire fingod nincs róla...
"LEHET rajta játszani, nincs olyan jobb lesz vagy rosszabb lesz. MÁS hangja lesz, mint más gitárral."
Mint írtam, valóban lehet mindenen mindent játszani, csak nem érdemes, mert nem csak hangja lesz, hanem szar hangja lesz.
Szerinted ha nem így lenne miért nem játszanának ES-335-ön death metalt, meg Jackson Warriorokon jazzt?
"Ugyanúgy ahogy máshogy fogsz egy Les Paulon, meg egy Straton megszólaltatni ugyanolyan zenét, ugyanúgy más lesz egy üreges gitáron, de egyik sem jobb vagy rosszabb."
Ha általánosan nézzük persze, de ha egy adott stílus vagy dal szemszögéből nézzük, akkor dehogynem lesz rosszabb.
Egy Shadows-Apache, ami iszonyú tipikus csilingelő strat hang teljesen döglötten fog szólni egy LP-ből, de egy Brothers in Arms is csak cincogni fog strattal...
Mint írtam: El lehet játszani, csak nem érdemes.
"Persze nem mindegy milyen gitár, milyen hangszedő, milyen erősítő."
LoL, a végén meg orbitális pofánrúgod saját magad. :D Végig arról pofázol, hogy mindegy milyen gitár, mindenen lehet mindent, a végén meg, hogy nem mindegy... Ennyire retardált csak nem lehetsz! :D
A metál egyébként is sokkal hangzás orientáltabb, mint a legtöbb műfaj, fontos az, hogy jól is szóljon a zene, üssön, harapjon, karmoljon.
Ezért nem játszanak metált kombón vagy single coilos gitáron túl gyakran...
LoL! Ekkora barmot! :D
Megsúgom kisfiú, 12 éve gitározom, és elég sok féle műfajban megfordultam már.
Másrészt pedig igen, attól lesz egy műfaj más, mint a többi, hogy vannak szabályai, szokásai.
Nyilván lehet Cannibal Corpse-t játszani banjon meg nagybőgön is, csak az attól még nem lesz metál...
Tanulj egy kis alázatot az okosabbak felé, kisfiam!
alázatot... kisfiam.. te is pofánrúgdosod magad? :D
Én is 10 éve zenélek, több hangszeren, több műfajban. Nem mintha ezzel most itt menőzni kéne, mert a te esetedben pl. mint látszik hiábavaló a 12 év. :D
Csak azt nem értem, ha nem értesz hozzá minel ugatsz bele és égeted magad?
Menjél aztán játsszál metált ukulelén...
Köszönöm semmin nem játszom inkább metált. Ukulelén kizárólag Apache dalokat tudok, és a Brothers in arms-ot :DD
Na, szép napot! Téma lezárva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!