Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Hogy tudjam meg egy szám...

Hogy tudjam meg egy szám basszusgitár részét?

Figyelt kérdés
6 éve gitározom és most vettem egy basszgitárt. A gondom az hogy nehezebben lehet kihallani egy számban a részét. Van erre valami lecke vagy praktika hogy a basszerosok hogyan csinálják?

2013. szept. 22. 21:36
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
43%

Tökéletesen elárultad mennyire tudsz gitározni a C-re foghatok C-t kérdésekkel.

Egy kontár vagy, csak higítod a "szakmát", úgy hogy mindenkinek jobb lesz ha abbahagyod.

Ahhoz meg kicsi vagy te még, hogy megmondhasd én mit csinálhatok... :)

2013. szept. 23. 18:20
 12/18 A kérdező kommentje:
Az nem kérdés volt. Azt írtam hogy c akkordra c hangot fogok (mert ugye logikusan az hangzik jól). A kérdés az volt hogy jól csinálom-e mert MOST KEZDTEM EL A BASSZERT. Higítom a szakmát? Ki mondta hogy van zenekarom? Most elmondom hogy csak hobbiból zenélek és jobb ha nem mondod azt hogy tegyem le a hangszert mert én se mondom neked azt hogy dobd ki a géped.
2013. szept. 23. 18:52
 13/18 A kérdező kommentje:

Ja és még annyit mondanék hogy te azt mondod hogy én ne mondjak neked semmit de te mondod hogy tegyem le meg adjam el a ...-ba a gitárt...

Miért lennél te akárki fölé is helyezve?

2013. szept. 23. 18:58
 14/18 anonim ***** válasza:
38%

Mert jobb vagyok szinte mindenkinél.

Te ezt nem értheted... :)

2013. szept. 23. 19:09
 15/18 A kérdező kommentje:
Hát válaszadásban és vitában nem...
2013. szept. 23. 20:08
 16/18 anonim ***** válasza:
Azért van igaza a kollégának az "akkordra jó az alaphang" kérdés gyerekcipőhöz társításával... :)
2013. szept. 29. 15:30
 17/18 A kérdező kommentje:
De van benne igazság. Próbálok koncentrálni a basszra egy zenében és a díszítések kivételével úgy van. Persze most hogy tudom ezt, szerintem is hülye kérdés de nézzétek el, nemrég kezdtem. :)
2013. okt. 1. 16:04
 18/18 anonim ***** válasza:
Elmondható egyébként, hogy rendszerint (az esetek 99%-ában) fontos cél egy track készre keverésénél, hogy a szólamok szépen megtalálják a helyüket a mixben, ez többnyire azzal jár, hogy végig hallható a basszus is. Ezen szinte kizárólag a hangszórók minősége tud rontani, de az akár nagyon is. Basszusnál a szoba még nagyobb tényező. Egy hangmérnök ha részleteket vizsgál (többnyire sávon, de akár mixben is), felkapja a jónevű fülesét, és talál pár olyan hibát, amit még az ő lehallgató lánca is hajlamos volt vígan lenyelni. Basszusokra hatványozottan jobb egy igazi jó füles.
2013. okt. 9. 09:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!