Hogy tudjam meg egy szám basszusgitár részét?
Próbáld meg a basszus tartományt kiemelni, a többit meg tompítani equalizerrel és úgy hallgatni, valamennyit talán segít.
Mindenesetre célszerű hozzá jó minőségű felvétele és hangrendszer, pl. egy jó fejhallgató.
Én már kezdő koromtól valamiért mindig "szétszedtem" fejben a számokat, mikor hallgattam, ha koncentráltam, tudtam csak az adott hangszerre figyelni. Persze zene fajtájától is függ, ha elég agresszív a gitár, néha nehéz szétszűrni.
Most jöttem rá egy másikra nem tudom hogy jó-e. Ugye a basszgitáron is vannak hangok és a gitáron is vannak akkordok. Ha a gitár c akkordot penget le akkor én a basszgitáron c hangot fogok le. Ez így jó?
Am ment a zöld mindenkinek.
"a gitár c
akkordot penget le akkor én a basszgitáron c
hangot fogok le. Ez így jó?"
LoL. Nem.
Ha ennyire nem hallod mit játszik a basszusgitár, akkor rossz választás volt.
Add el a f#szba!
Hát rocknál meg ilyen könnyebb stílusoknál én is hallom, de fõként screamot hallgatok ami gyors és "száraz". De am most miért kell elvenni a kedvem tõle? :DDD
Majd belejövök. Gitározásnál se tudtam egybõl mester szinten hangokat "csinálni". :) Na de köszönöm mindenkinek a válaszokat. :D
"Gitározásnál se tudtam egybõl mester szinten hangokat "csinálni" "
Most se tudsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!