Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Gitárhúr és pengető metál...

Gitárhúr és pengető metál számokhoz?

Figyelt kérdés
4 éve gitározok akusztikus gitáron és elektromos gitáron.Eddig metallica számokat játszottam ahoz elegendő volt bármilyen húr és pengető,most elkezdtem komolyabban tanulni és komolyabb metál számokat szeretnék megtanulni mmilyen húrt és pengetőt vegyek hogy minél eredményesebb legyen a tanulás.Most passz nem tudom milyen húr van a gitáromon és hozzá vastag kemény pengető ezzel még egy metallica számot eljátszok de egy dimmu borgir szám már nem megy annyira.köszi

2013. szept. 19. 16:23
 1/5 anonim ***** válasza:

mind a kettő ízlés meg igény kérdése ne mások mondják meg neked hogy mire van szükséged de azért értem miért kérded...

agresszívabb zenékhez ajánlatosabb vastagabb húrt feltenni pl 10-11-est én egy ernie ball cobalt 11-est ajánlanék meg egy heavy vastagságú pengetőt.. de bemész a hangszerboltba végignézed milyenek vannak és eldöntöd hogy neked melyik forma és vastagság a legkényelmesebb , tapasztald ki magadnak neked mi a jó.. :D

2013. szept. 19. 17:54
 2/5 anonim ***** válasza:
Én Ernie Ball hibrid húrt használok, abból a 3 vastagabb húr 10-es, a 3 vékonyabb 11-es. Így viszonylag súlyosak a mélyek, viszont jól tudok hajlítgatni is (ha már Metallica, ez Kirk szólókhoz is fontos). Pengetőből brutál vastagot, 2 millis Dunlopot használok, bár ez inkább egyéni preferencia nálam.
2013. szept. 19. 20:21
 3/5 anonim ***** válasza:

Szerintem próbálj ki több húrt, mert mindenkinek más jön be. Én is Ernie Ball hibridet használtam, aztán pár éve áttértem a DR Red Devils húrokra, 10-es készletet használok. Én mondjuk többnyire bluest játszok, nekem nagyon bevált hozzá. Kicsit műanyagos a tapintása és egy icipicit tompább a hangzása, mint az Ernie-nek.

Pengetőt háromfélét használok zenétől függően. Mindhárom Dunlop, nem vagyok márka hű, egyszerűen így jött össze. Az egyik egy recézett 1.5mm-es zúzósabb zenékhez, van egy vékonyabb átlátszóm nem tudom milyen vastag, nincs rajta felirat, ő egy icipicit rugalmasabb és emiatt kicsit pattogóbb a dallamjáték hangzása. Vannak számok amikhez jobban illik. És van egy egészen puha gumis szerű pengetőm - eredetileg nylon húroshoz van - amit meg a könnyebb tingli-tangli dalokhoz használom akkordozáshoz.

De én továbbra is azt javaslom, hogy ne hallgass senkire. Próbálj ki mindent és előbb utóbb megtalálod azt, hogy neked mi a kényelmes meg jó.

2013. szept. 20. 10:42
 4/5 anonim ***** válasza:
2-es vagyok, és most látom h véletlenül hülyeséget írtam, a hibridből a vékonyabb húrok 9-esek :)
2013. szept. 20. 10:55
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a választ :)
2013. szept. 20. 19:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!