Gitárhúr és pengető metál számokhoz?
mind a kettő ízlés meg igény kérdése ne mások mondják meg neked hogy mire van szükséged de azért értem miért kérded...
agresszívabb zenékhez ajánlatosabb vastagabb húrt feltenni pl 10-11-est én egy ernie ball cobalt 11-est ajánlanék meg egy heavy vastagságú pengetőt.. de bemész a hangszerboltba végignézed milyenek vannak és eldöntöd hogy neked melyik forma és vastagság a legkényelmesebb , tapasztald ki magadnak neked mi a jó.. :D
Szerintem próbálj ki több húrt, mert mindenkinek más jön be. Én is Ernie Ball hibridet használtam, aztán pár éve áttértem a DR Red Devils húrokra, 10-es készletet használok. Én mondjuk többnyire bluest játszok, nekem nagyon bevált hozzá. Kicsit műanyagos a tapintása és egy icipicit tompább a hangzása, mint az Ernie-nek.
Pengetőt háromfélét használok zenétől függően. Mindhárom Dunlop, nem vagyok márka hű, egyszerűen így jött össze. Az egyik egy recézett 1.5mm-es zúzósabb zenékhez, van egy vékonyabb átlátszóm nem tudom milyen vastag, nincs rajta felirat, ő egy icipicit rugalmasabb és emiatt kicsit pattogóbb a dallamjáték hangzása. Vannak számok amikhez jobban illik. És van egy egészen puha gumis szerű pengetőm - eredetileg nylon húroshoz van - amit meg a könnyebb tingli-tangli dalokhoz használom akkordozáshoz.
De én továbbra is azt javaslom, hogy ne hallgass senkire. Próbálj ki mindent és előbb utóbb megtalálod azt, hogy neked mi a kényelmes meg jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!