Milyen basszusgitárt vegyek?
Hét éve gitározom, van 3 gitárom, egy akusztikus és 2 elektromos (drágább és olcsóbb). Mostanában nagyon megtetszettek a basszusgitárok és az alábbit találtam a legszimpatikusabbnak. Esetleg ha valaki a basszusgitározik leírná hogy jó-e vagy nem és hogy miért? Még sosem volt basszusgitárom, de nagyon szeretnék. Válaszokat köszönöm.
* Konstrukció: csavarozott nyak
* Test: agathis
* Menzúra: 34" (864 mm)
* Nyak: jávor
* Fogólap: jávor
* Berakás: fekete pont poziciójelölők
* Hangszedő: 1 Duncan Designed PB-105 Split Single-Coil
* Elektronika: hangerő
* Hardver szín: króm
* Híd: Standard 4-húros nyereg
* Kulcs: Standard Open-Gear
* Bund: 20 Medium Jumbo
* Szín: fekete
Árat direkt nem írtam.
Nem mintha nehéz lenne visszakeresni, mi ez és mennyibe kerül, kb. 3 másodperc. :)
Nem tudom, ennyiért egy kicsit többet is tudhatna, mert nincs benne semmi extra, én inkább nem vennék egyhangszedőst ennyiért, kicsit korlátozott a hangszíntartománya szerintem.
Persze attól függ, neked milyen hangzásra kell.
A jávor jó anyag, a fogása attól függ, milyen a bevonata, ezeket többnyire áttetsző lakkal lakkozzák, a fogólapot is. Én mondjuk jobban szeretem az olajjal kezeltet, annak selymesebb, simább a fogása, de ezzel sincs semmi baj.
Ez idővel egyrészt kopik, másrészt elszineződik kicsit sárgásba hajlóan.
A nyak hátulja azokon a részeken, ahol a kéz sokat koptatja szürkésbarnásra szineződik majd, a fogólapon pedig a húrok lenyomásánál keletkeznek majd ilyen csíkok, de azért ahhoz kell jópár év intenzív használat többnyire.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!