Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Milyen basszusgitárt vegyek?

XXpeteXx kérdése:

Milyen basszusgitárt vegyek?

Figyelt kérdés

Hét éve gitározom, van 3 gitárom, egy akusztikus és 2 elektromos (drágább és olcsóbb). Mostanában nagyon megtetszettek a basszusgitárok és az alábbit találtam a legszimpatikusabbnak. Esetleg ha valaki a basszusgitározik leírná hogy jó-e vagy nem és hogy miért? Még sosem volt basszusgitárom, de nagyon szeretnék. Válaszokat köszönöm.

* Konstrukció: csavarozott nyak

* Test: agathis

* Menzúra: 34" (864 mm)

* Nyak: jávor

* Fogólap: jávor

* Berakás: fekete pont poziciójelölők

* Hangszedő: 1 Duncan Designed PB-105 Split Single-Coil

* Elektronika: hangerő

* Hardver szín: króm

* Híd: Standard 4-húros nyereg

* Kulcs: Standard Open-Gear

* Bund: 20 Medium Jumbo

* Szín: fekete

Árat direkt nem írtam.

2013. szept. 18. 18:12
 1/5 anonim ***** válasza:

Nem mintha nehéz lenne visszakeresni, mi ez és mennyibe kerül, kb. 3 másodperc. :)

Nem tudom, ennyiért egy kicsit többet is tudhatna, mert nincs benne semmi extra, én inkább nem vennék egyhangszedőst ennyiért, kicsit korlátozott a hangszíntartománya szerintem.

Persze attól függ, neked milyen hangzásra kell.

2013. szept. 18. 20:38
 2/5 anonim ***** válasza:
Nem néztem utána, de ez alapján fogadni mernék, hogy a Squier valamelyik P-Bass modellje az, amire gondolsz. Szerintem nem rossz, bár én inkább a jazzbass-t ledvelem, többek között azért mert sokkal jobban variálható a hangzása. Tegyük hozzá, hogy az ez egypár squier preckó, amiket eddig próbáltam, jó volt, meg minden, csak nekem nem az esetem.
2013. szept. 19. 15:09
 3/5 A kérdező kommentje:
Igen, ez egy Fender P-Bass, főleg rock-ot szeretnék rajta tolni, Green Day, Fall Out Boy és társaik. Én személy szerint azért szeretnék P-Bass-t mert igaz kisebb a hangszíntartománya mint a Jazz Bass-nak, de azon a bizonyos intervallumon belül, amivel a P modell rendelkezik sokkal erőteljesebb és valahogy jobb a fülemnek :D Remélem nem mondtam hülyeséget.. Még annyit szeretnék, hogy a fogólap és a nyak anyaga az ugye jávor, nekem még nem volt dolgom ezzel az anyaggal, vannak róla tapasztalatok, milyen, csúszik-e kopik-e?
2013. szept. 19. 19:21
 4/5 anonim ***** válasza:

A jávor jó anyag, a fogása attól függ, milyen a bevonata, ezeket többnyire áttetsző lakkal lakkozzák, a fogólapot is. Én mondjuk jobban szeretem az olajjal kezeltet, annak selymesebb, simább a fogása, de ezzel sincs semmi baj.

Ez idővel egyrészt kopik, másrészt elszineződik kicsit sárgásba hajlóan.

A nyak hátulja azokon a részeken, ahol a kéz sokat koptatja szürkésbarnásra szineződik majd, a fogólapon pedig a húrok lenyomásánál keletkeznek majd ilyen csíkok, de azért ahhoz kell jópár év intenzív használat többnyire.

[link]

[link]

2013. szept. 19. 20:18
 5/5 A kérdező kommentje:
Még azt szeretném megkérdezni, hogy basszusgitárra milyen húrokat ajánlotok, mert gondolom a gyári ezeknél sem jó sok mindenre.
2013. szept. 24. 15:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!