Elsőnek akusztikus gitáron tanuljak meg? Vagy rögtön jöhet az elektromos gitár?
Szia!
Szerintem is érdemes nylon húrossal kezdeni. 3 éve gitározok, egy ősrégi lengyel fémhúroson kezdtem, amit elég erősen kellett lefogni. Kb 1 hónap volt, mire megszokták az ujjaim, utána nem volt már vele semmi gond. Szóval szerintem , ha fémhúros mellett döntesz, idővel ahhoz is hozzá lehet szokni, csak nem szabad feladni, ha fájnak az ujjaid :)
Mivel ez a gitár állandóan elhangolódott, 1,5 év után beszereztem egy nylon húrosat. Ami pozitívum az elején, hogy széles a nyaka, könnyű lefogni, és nem vágja az ujjaidat. Viszont nincs is olyan erőteljes hangja, mint a fémhúrosnak, bontást jóval erősebben kell játszani rajta. És nem utolsó sorban csak körömmel lehet rajta játszani, a műanyag pengető nem tesz jót a húroknak.
3 év után lett elektromos gitárom. Elég drasztikus váltás volt a nylon húros után: nagyon vékony a nyaka, és sokkal finomabban kell rajta játszani-és persze fémhúros. Alig kell lefogni a húrokat, szóval aki elektromoson kezd, nem tudom, hogy boldogul az akusztikussal/klasszikussal.
Szóval, sok sikert a döntéshez, remélem, valamennyit tudtam segíteni! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!