Persze mindenki rávágja, hogy van. De én most szedtem le egy albumot Flac módba, és semmi különbséget javulást nem hallok a 320kbps-hoz képest. Aimp3-at használok...
Van különbség, csak azt nem tudod kihallani egy sima számítógép hangkártyával, mert azoknak a mintavételezési frekvenciája 44.1 kHz, és a Flac lossless-nek lehet akár 96 kHz-es mintavételezése is. Tehát a számítógép hangkártyája nem tudja ezt a magas mintavételezést kezelni, ezért nem hallasz különbséget.
2013. aug. 24. 09:49
3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm, akkor majd muszály lesz valami cd lejátszót vennem az erősítő mellé...
2013. aug. 24. 10:29
4/6 anonim válasza:
Szerintem nem muszáj feltétlenül egy CD lejátszót venned, kényelmesebb PC-ről/laptopról zenét hallgatni. Nem ismerem az általad említett lejátszót, de én inkább a foobar2000-t ajánlom meg a hifi-rajongók is (igaz én az egyszerű megjelenése miatt kezdtem el használni, meg csak ez tudta rendesen kezelni a .cue fájlokat). Az alábbi linken van egy leírás, amivel javíthatod a hangzást:
Ezzel nekem közvetlenebb a hang, nem olyan 'elmaszatolt', de a leírásban megmagyarázzák szakszerűen. Így (meg egy aranyozott cstlakozós RCA-jack kábellel) én érzem a különbséget. A 24 bites, 96 vagy 192 khz-es hangfájlok valóban remekül szólnak, ezekre keress rá, akkor bizonyára észreveszed a különbséget.
A zsebbenyúlós megoldás meg a külső hangkártya (DAC) de nem olyan embertelen drága az, bár nyilván vannak csillagászati árú termékek is.
2013. aug. 24. 16:07
5/6 anonim válasza:
Ez a fubár ba job a hang ez akora ezotéria topic :D hogy nem igaz a program készitője is elismerte hogy ien nincs és hogy megegyezik a winampal és az emberek 99% általába elvérzik egy vakteszten még a 112 kbps es cbr es mp3 at se tudják meg kulőmbőztetni a 24/192 es wav tol head-fi.org forumán is 10 böl 4 ember tudta bár ot sima wav volt 16/44 es
2014. máj. 9. 19:44
6/6 anonim válasza:
egyébként tőbb 100 giga lossless zeném van de azért ne éjunk álomvilágba
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!