Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Mivel lehet a probléma?...

Mivel lehet a probléma? (elektromos gitár)

Figyelt kérdés

Pár hete kezdtem elektromos gitáron tanulgatni. Ibanez Gart60 gitárom és egy Marshall MG10CF 10 wattos erősítőm van. Az a problémám, hogy a gitárnak kicsit fura hangzása van, nem olyan mint egy elektromos gitárnak.

Ez most azért van mert nincs jól beállítva a gitár vagy az erősítő, vagy még azért mert gyári húrok vannak rajta, vagy csak alapból ennyit tud a gitár vagy az erősítő?

2013. aug. 17. 19:53
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Rendben ahogy tudok csinálok videót!
2013. aug. 19. 08:53
 12/15 anonim ***** válasza:

[link]

igazából nem értem, hogy ettől az erősítőtől miért várod el hogy szép hangja legyen torzítva. ehhez kéne egy multieffekt hogy jól szóljon a torzított csatorna, de egy értelmes multi árán vehetsz egy modellezős erősítőt.

2013. aug. 21. 22:43
 13/15 anonim ***** válasza:
a gitárnak felület kell! nem véletlen, hogy, ha látsz egy koncert videót, ott a gitáros mögött több hangláda van ami csak az alap része. A kis pirincka Marshalod nem fog megdöbbentő különbségeket produkálni a világ legjobb multijával sem. Ha csak kevés pénzed van, javaslom a Laney TF sorozat bármely számodra elérhető tagját. Abban már van egy cső és igen rockosan szól. A modellezős cuccok igen érdekesek, de az alsó árkategóriában csak imitálják a nagyobb testvéreik lehetőségeit. Szóval: Laney TF, tiszta csati, zúzda csati. Egy olcsó multi csak tönkre teszi a hangzást.
2013. aug. 22. 07:52
 14/15 anonim ***** válasza:

gyalogos jól mondja! Igaz nem mindenkinek jön be a modellezős erőlködő. Nekem eddig csak a Line 6 Spider IV tetszett igazán (megjegyzem még nem játszottam csöves cuccon) szóval ha kipróbáltam volna egy csövest, biztosan megváltozna a véleményem :D

Menj el a boltba és próbáld ki őket, amire van keret.

Azt a 10wattos Marshallt meg gyorsan likvidáld.

2013. aug. 23. 20:28
 15/15 anonim ***** válasza:

előre is bocs az off-ért! Előttem szólónak: csöves cucc király, ha megfelelő kihajtásal és szórókkal tudod küldeni. Példul egy 120 wattos csöve peavey rettenetes bénaszarul fog szólni öt watton egy akármilyen zsír ládával. A csöves cucc lényege, hogy a határait súrolva próbáljon lélegezni az őt megszólaltató gitárossal.

Egy csöves cucc olyan, mint a cápa, állandóan úsznia kell, hogy életben maradjon! Igazából a végcsövek izzítása a lényeg az előfok kihajtásával, ami egy előfokcsöves motyónál simán kiváltható a tranyós végerősítő állandóságával. Épp ezért szoktam írni, hogy Laney TF. Öreg cucc, de ...

2013. aug. 24. 16:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!