2 év alatt viszonylag meg lehet tanulni elektromos gitáron játszani?
Már úgy értem hogy annyi idő alatt azért meg tudom tanulni az alapokat, és el tudok játszani pár nehezebb számot?
És A gitározáshoz kell tehetség?
A művészet, a zene az tehetségen alapul! Hallás kell hozzá, ütemérzék. Minden hangszerhez külön érzék! H csak annyit szeretnél elérni, hogy "menő legyél a csajoknál", ahhoz elég néhány hónap. Én hegedülni tanultam. A zene, az egy külön világ. Meg lehet tanulni hangszeren játszani, ha a zene benned él!
Meg lehet tanulni ceruzával rajzolni? Meg! ... ha egyébként van rajztehetséged!
Hát érdemes először sokmillió ujjgyakorlatot csinálnod, hogy a kezed megszokja a hangszert. Érdemes megtanulnod a hangok pozícióit, tehát ne tabulatúrákból lesd ki, hogy mondjuk a C
húron 8. bundnál van az X-Y hang. Ha minden hang megy kívülről, akkor kezdj el skálákat tanulni. Ha a skálázás is megy, akkor már tudsz improvizálni. Erre az alapra jönnek a hármas négyeshangzatok. Kb. Ennyi zeneelméletet tudsz otthon hasra ütéssel megtanulni két év alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!