Nagy kérés, de írnátok pár olyan RÉGI rock és metál együttest az 1940-es évektől napjainkig, akiket érdemes/illik ismerni?
Nem nagyon ismerem a régi rock és metál zenéket. Persze tudom, hogy pl Jimi Hendrix fontos szerepet játszott az egészben. Régebbi együttesek, amiket ismerek még: Iron Maiden, Guns n Roses, Kiss, The Who, The Doors, Scorpions, Metallica, Nirvana, Led Zeppelin, Van Halen, Pink Floyd, Black Sabbath, AC/DC, Queen, The Rolling Stones, Deep Purple, Sex Pistols, Ramones.
De alig ismerek tőlük pár számot, amit "érdemes" ismerni tőlük. Igazából én modern, mai metált hallgatok többnyire, de úgy érzem, hogy ismernem kellene a régi nagy legendák zenéit valamennyire, mert tisztelem őket, nélkülük nem lenne az amit én hallgatok.
Szóval melyek azok a számok a felsorolt előadóktól, amiket "illik" ismerni egy "trú-rockernek" ?
(És ha valamely régi, fontos együttest kihagytam bocsi!)
Nekem a Doors nagyon nagy kedvencem, igazából mindegyik számukat "illik" ismerni (:DDD), de a legfontosabbak szerintem:
People are strange
Light my fire
Riders on the strom
Break on through
Ezek szerintem a legismertebbek, én is ezeket hallottam és szerettem meg először.:)
Előző voltam, még a Nirvana számokat sorolnám fel, mert azokat is nagyon szeretem:
Smells like teen spirit (ez alapmű:D)
Come as you are
Lithium
Heart-shaped box
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!