Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Mit csináljak, hogy legyen...

Mit csináljak, hogy legyen ötletem a rap szöveghez?

Figyelt kérdés
Elkezdtem rap szöveget írni de egyeltalán nincs ötletem, és ha elkezdek gondolkodni akkor ismert előadók számai jutnak eszembe, és annyira hátráltat. Mit kéne csinálnom? Én instrumentalok halgatására gondolok szerintetek?

2013. júl. 23. 21:23
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Elkezdtél szöveget írni, de mégse mert nincs ötleted, magyarul nem kezdted el. xd

Először szöveget találj ki, vagy témát, aztán ha kész szerezz rá egy alapot én gondold el hogy rímelne, majd formázd jobbra. Ismertebb számokat meg közbe felejtsd el..

2013. júl. 23. 21:30
 2/13 A kérdező kommentje:
a témát már kitaláltam: régebben az iskolában állandóan cseszegettek, meg gyökérnek neveztek és most már leszarom őket, életmódot váltottam és nem foglalkozok velük, majd meglátják hogy rossz dolog volt velem ujjat húzni
2013. júl. 23. 21:42
 3/13 Lord Keri ***** válasza:
Szerintem keress egy instrumentált azt rakd be végtelen lejátszásra, vegyél a kezdbe egy füzetet és próbálj aféle szabad asszociációs írást alkalmazni. Azaz engedd el magad bármi ami az eszedbejut kezd leírni, a végén ha átolvasod biztos hogy a nagyrésze kuka lesz, de szép fokozatosan 2-3 sorokat tudsz hasznosítani és végül összeállhat egy komplett szöveg. A végén pedig lehet még rajta csiszolni.
2013. júl. 23. 21:49
 4/13 Egy ork ***** válasza:
Nézz egy kis Parlament Tv-t, és keresd a hibát! :)
2013. júl. 23. 21:54
 5/13 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, akinek van még ötlete az irjon! :)
2013. júl. 23. 22:01
 6/13 anonim ***** válasza:
Beraksz egy instrumentált vagy akár a fejedben elképzelsz egy dallamot, ellazítod magad és hagyod hogy jöjjenek a szavak. Ha megvan benned ami kell hozzá akkor jönni fognak hidd el. Ha nem akkor kár erőltetni de ezt te érzed magadban. A témát ha már kitaláltad összpontosíts rá, ne görcsösen de próbálj ráhangolódni. Írhatod úgy is hogy ami csak eszedbe jut, egy jó rímpár, néhány érdekes szövegfordulat és azt később majd szelektálod és felhasználod vagy mehetsz egyből kész szövegre is és ha kell még csiszolhatsz rajta. Az ismert számokat verd ki a fejedből, csak az lenne a vége hogy valami ahoz hasonlót raksz össze de a saját szöveged legyen eredeti ne csak egy utánzat. És még egy tipp:ha mész az utcán vagy akárhol és eszedbe jut valami jó gondolat vagy jó rímek azt jegyezd fel valahova, később még hasznát veheted.
2013. júl. 23. 22:30
 7/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen :)
2013. júl. 24. 11:57
 8/13 anonim ***** válasza:

Én amikor szöveget írok, nem az van hogy na most leülök és írok egy szöveget, hanem pl munka vagy éppenséggel biciklizés közben rám jön, telefonba gyorsan benyomkodom és sietek haza írni tovább amíg emlékszek rá... Sokszor volt olyan hogy olyan rímeket találok ki amik egyszerűen elszállnak 1 pillanat alatt, vagy hogy elkezdem leírni és elfelejtem a végét, és az már nem ugyanaz lesz ugye...

Amikor szöveget írtam mindig valami esemény volt az életemben, egy csalódás, egy öröm vagy szimplán a kormány és a szegénység fikázása a célom akkor tudok írni, van már sok, csak én a rap alapok gyártásához nem nagyon értek.

Remélem segítettem ezzel a kisregénnyel (bocsi hogy hosszú lett )

Üdv: Dani

2013. júl. 24. 22:29
 9/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :)
2013. júl. 25. 19:57
 10/13 Bandi200 válasza:
Beraksz alá egy alapot ez az első.Én úgy kezdtem el hogy elővettem egy üres kockás füzetet,és írtam bele szavakat apelláta,pláza,üresség,stb..és ezekből alkottam rímelő mondatot.
2013. júl. 25. 20:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!