Hogyan forrasszam vissza a vezetéket a gitárom jack aljzatára?
Felmelegíted a fület és odanyomod a vezetéket.
Kivenni nem tudod, mert utána nem tudod összeszerelni.
A gitárnak meg nem lesz különösebb baja a cintől, leválik róla.
Szerintem lehetne annyi kreativitás mndenkiben, hogy rájön, ha letakarja a gitárt, akkor nem csöppoen rá. :)
Alapdolog.
Simán kl lehet a gitárból venni, ha Strat, mert akkor az egész általában azon az ívelt háromszög alakú süllyesztett fémen van. Amúgy is muszáj lesz kivenni, ha rendesen meg akarod húzni a csavart, különben nem tudod megfogni az aljzatot, hogy ne forogjon el. Ha nem húzod meg, hiába forrasztod vissza, megint le fog szakadni.
Ugyanúgy kell forrasztani, mint bármi mást.
Nem, a vezetéket nem tudod, legfeljebb hosszabbítva. De nem egészen értem, mi a probléma egy forrasztással.
Fogsz egy ócska pólót, letakarod vele a gitárt rendesen mindenhol és nyugodtan forrasztgathatsz felette.
Én a helyedben letisztítanám róla a régit, a vezetéknek levágnám a szigetelésből kilógó részét, leszedném egy darabon a szigetelést, összesodornám a kábelt, majd vékonyan bevonnám a forrasszal. A forrfület is ugyanígy vékonyan bevonnám a forrasszal, hogy teljesen fedje, utána csak annyit kell tenni, hogy felmelegíteni a forrfülön és belenyomni a kábelvéget és stabilan tartani, amíg megdermed.
Nem szeretem a régi forraszt rajta hagyni ilyenkor, ki tudja, milyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!