Derbyday kérdése:
Otthoni "stúdiózáshoz" milyen felszerelést ajánlanátok?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Szeretnék egy otthoni stúdiót kialakítani. Nézegettem weboldalakat, hogy miket lenne érdemes vásárolni... Első sorban metál stílusban (inkább úgy mondom, hogy nem elektronikus zenéhez) használnám a rendszert. VST-k (dobok, billentyűk, nagy zenekar emulálás :)), gitárok és ének. Jómagam az M-Audio AV 40 II-es ( [link] stúdió monitor hangfalat néztem ki illetve egy Tascam US-122 MKII-es( [link] hangkártyát. Nagyjából ebben az árkategóriában gondolkodom (kicsit mehet feljebb, egy tízessel). Dinamikus mikrofonokkal rendelkezem (Pioneer DM-DV15). Szerintetek ezek megfelelnének erre a célra? Ha nem mit ajánlanátok? Az is érdekelne, hogy egy házi stúdiót mikkel érdemes (a fentebb említett célokra használva) bővíteni? Konkrét termékek is érdekelnek. A válaszokat előre is nagyon-nagyon köszi!2013. júl. 11. 20:33
1/8 anonim válasza:
Szerintem be kéne fektetned egy nagyobb frekvenciatartományú monitorba...
20-20000-ig minimum legyen meg, a hangzásért
És a hangkártya helyett én egy Focusrite Scarlett 2i2-t vennék, az még pont benne van ebben az árkategóriában
Mikrofon ügyben meg nem tudok semmit mondani :/
3/8 anonim válasza:
Hááát 56Hz-22kHz nem egy fullos cucc, de sokkal jobb mint az előző :D
4/8 anonim válasza:
De pl ennyi pénzből simán kijönne egy AKG füles, aminek jobb a hangzása :D
5/8 A kérdező kommentje:
Fejhallgatóm az van, egy Senheizer HD280-as ( [link] De a monitor hangfal nem jobb keverési célra (master/EQ)?
2013. júl. 11. 22:14
6/8 anonim válasza:
Az a minőségtől függ....
Amúgy szerintem jobb a füles, mint maga a hangszóró amit kinéztél :D
7/8 anonim válasza:
Más hangfallal és fejhallgatóval keverni. A fejhallgató a legapróbb részletekhez kell, apró finomításokhoz, a hangfal meg arra jó hogy adjon neki egy teret hogy hogy szól. Mikrofon ügyben meg szerintem ha stúdiózásra kell akkor szerezz be egy jó minőségű stúdió mikrofont, az olyan 50-100 között kezdődik. Viszont amit még ajánlani tudok vokál/hangszer felvételre az a Shure SM57 BETA, vagy SM58 BETA. Hangkártyák közül még tudom ajánlani a roland cuccokat, nekem is az van, UA-4FX, meg UA-55 Quad capture. Ezek elég jó cuccok csak ajánlani tudom.
8/8 A kérdező kommentje:
Köszi!
2013. júl. 14. 23:33
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!