Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Analóg torzító pedál (Boss...

Analóg torzító pedál (Boss DS1) milyen gyakorlókombóval szólna jól?

Figyelt kérdés
Milyen márkát nézzek? Tranzisztoros, vagy félcsöves (pl. Kustom? )?
2013. júl. 1. 18:55
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
ÁR
2013. júl. 1. 19:58
 2/11 anonim ***** válasza:
Most mondhatnám, hogy vegyél csövest mert a csöves az isten. De ha nincs pénzed rá hiába. Az előfokcsöves az olyan amilyen, szép hangja van, de a fene tudja, hogy kiadnék-e érte pénzt. Megvan benne a csövesek hátránya, de nincs meg a csövesek teljes előnye. Egy jobb tranyós is elég közeli hangot tud egy hibridhez képest. Inkább nézz fullcsövest, vagy vmi tranyóst. De végsősoron a legjobb amit tehetsz, hogy fogod magad a gitároddal és minden motyóddal, elmész egy jó kis hangszerboltba ahol van kínálat (előtte rákérdezel) bemész aztán megveszed amelyiknek leginkább tetszik a sound.
2013. júl. 1. 20:07
 3/11 A kérdező kommentje:

Kipróbálnám vásárlás elõtt, természetesen. Egyébként nem feltétlenül jobb a full csöves, ez egy igen nagy tévhit. Van néhány híres gitáros, aki pl. csak tranzisztoros erõsítõt használt, nem feltétlenül jobb a full csöves.

Abban is tévedsz, hogy a hibridben megtalálható a full csöves hátránya > ugyanis a fullcsövesek legnagyobb hátránya, hogy a végfok csöveket cserélni kll, ami nem olcsó múlatság. A hibrid fejeknél, vagy kombóknál csak az elõfok csöves, a végfok nem.

Az egész kérdésem lényege az lenne, hogy az analóg torzítópedálok a tranzisztoros erõsítõvel is jól szól (úgy értem, úgy nem túl #digitális# a hangja)?

2013. júl. 1. 21:05
 4/11 anonim ***** válasza:
Pont arra gondoltam ;) Mármint a csőcserére. És mutass nekem egy nagy gitárost aki tranyóssal játszik.
2013. júl. 1. 21:25
 5/11 anonim ***** válasza:
Amúgy menj el próbáld ki mindkettőt, aztán mondd, hogy a csöves nem jobb ;)
2013. júl. 1. 21:25
 6/11 A kérdező kommentje:

Egy Laney -es előadáson hallottam a fazonról, nem tudom most hírtelen megmondani a nevét, de később kinyomozom.:)

Amúgy, persze egyetértek, nem véletlenül használ a többség fullcsövest, ám jelen esetemben gyakorló kiskombó (10-15-20W -os kis kombócska) kerestetik, nem pedig nagy gitárláda-gitárfej párosítás, a kis fullcsöves kombók pedig igencsak drágák, meg odafigyelést igényelnek. Maradok a Celestion hangszórós félcsöves Kustom kombóknál, azaz utánaszaglászom!:)

2013. júl. 2. 00:20
 7/11 anonim ***** válasza:
Amúgy nincs benne effekt loop szóval a csövet buktad a Kustomnél.
2013. júl. 3. 20:35
 8/11 A kérdező kommentje:
Az van a multieffektben ;)
2013. júl. 3. 20:47
 9/11 anonim ***** válasza:
Sokra mész vele ha az amp-be nincs :D Az lenne a lényeg
2013. júl. 3. 21:40
 10/11 A kérdező kommentje:
Miért lényeg, hogy loop legyen az amp -ben? Várj csak, mi is az a loop? :D
2013. júl. 3. 22:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!