Gitárosoook! Miért van az, hogy ha lefogok egy akkordot és megpengetem akkor néha valamelyik húr rrezonál?
Figyelt kérdés
Kezdő gitáros vagyok :)
Ui.:tuti nem a gitárral van baj nem rég rendeltem./Epiphone/
2013. jún. 18. 21:08
1/5 anonim válasza:
1. Nem jól fogod le.
2. Nincs beállítva a gitár.
3. Vacakok a húrok
És a fentiek tetszőleges kombinációja...
Az, hogy nemrég rendelted, nem jelent semmit. A legtöbb gitár a boltból kikerülve csak nagyjából van beállítva...
3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm...én is :)
2013. jún. 19. 09:01
4/5 anonim válasza:
fogd balról (ha jobbkezes vagy) közel a bundhoz (az a sok vaspálca keresztbe a nyakon) de ne a bundon és ügyelj, hogy ne csússzon át az ujjad a bundon túlra és ne blokkolja a többi húrt. nem kell erőből sem lefogni, de ha nincs elég határozottan leszorítva a húr, az is okozhat csörgést.
5/5 anonim válasza:
Nem jól fogod le, hozzá érsz a másik húrokhoz vagy egy másik ujjaddal, vagy a tenyereddel. Az ujjvégeid merőlegesen fordítsd rá a lefogott húrokra. Ez nem könnyű elsőre, a csuklódat is forgasd közben, told előre, hogy az ujjvégek minél jobban merőlegesen érintsék a húrokat. Nem tudom hogy írjam, az ujjad azon pontján kell, hogy leszorítsd a húrt ,ami már közel van a körömhöz, és legyen a körmöd nagyon rövid.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!