Aki hegedűl annak nem vágja be az ujját a húr?
Nagyon megtetszett a nagybőgő. Tanulmányoztam videókon ahogy játszanak rajta. És szinte fájt látni ahogy az ujját az illető fel-le mozgatja a húrokon, anélkül, hogy felemelné.
Nem vágja szét az ember ujját hosszútávon?
én hegedülök. nem fáj, de amúgy tényleg olyan mintha fájna, de egyáltalán nem. :) 9 éve hegedülök, szóval már elég sokat gyakorlok, de a bőröm se lett olyan kemény. csak akkor érzem, ha megvizsgálom nagyon.
ellenben a nyakam mindig kipattanásosodik, meg kisebesedik kicsit, ami csúnya. de az se annyira durva. remélem segítettem!
Igen, végülis sejtettem, hiszen akkor minden ilyen vagy ehhez hasonló hangszeren játszónak levágódott volna már az ujja. Olyanra gondoltam, hogy nagyon fájóssá válik az ujj, pihentetni kell...ilyesmi.
A húrok lefogása nem, az ujjak csúsztatása tűnik kellemetlennek. Amit láttam videót jó nagy távolságokat járt be a nagybőgőn felengedés nélkül az illető.
De akkor meg lehet szokni.
És így hogy te tudsz hegedűlni, automatikusan tudsz játszani csellón, brácsán és nagybőgőn is?
Tehát ha az egyiket megtanulod tudod használni a többit is?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!