Mi a különbség az EP és a Single kiadványok között? (főleg Metáregyüttesek kiadványaira értem ezt most).
Úgy tudtam,hogy az EP általában rövid kiadvány,néhány számmal,a Single-n pedig csak egy szám van. De már láttam pár olyan Single-t,amin két szám volt,sőt,olyat is,ami már egy EP-nek is elment volna. Hogy is van akkor ez?
Előre is köszönöm a válaszokat!
A single általában egy kiemelt szám népszerűsítésére szolgál. Persze általában szoktak rátenni egyéb bónuszokat: például a kapcsolódó albumról lemaradt számot, feldolgozást, koncertfelvételeket, demo változatot, remix változatokat - bár utóbbi a metalban szerencsére nem túl gyakori. Egyébként ugyanis senki nem venné meg külön azt az egy számot, ami általában az albumon is szerepel. Ezért az ilyen kiadványok általában a zenekar rajongói, a gyűjtők szemében nagy értéket képviselnek: máshol be nem szerezhető ritkaságokhoz lehet így hozzájutni, és amint "lecseng" az adott kiemelt szám promóciója, többet a kislemez sem kapható.
Az EP általában 4-5 "egyenrangú" új számot tartalmaz - afféle "minialbum": egy albumnál sokkal rövidebb, de hasonló szerkezetű, egy önálló mű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!