Szeretném kipróbálni magam DJ-ként. Hogyan kezdjek hozzá?
az előző válaszolónak üzenem hogy ne okoskodjon, mert ez nem ilyen egyszerű
kedves kérdező: már leírták a lényeget előttem, viszont ha akarsz vele pénzt keresni, nehogy feladd a reményt. ha van pár jó ismerősöd akik esetleg beszerveznek egy-egy buliba zenélni (akár ingyen is), hidd el hogy megéri. én egy házibuliba mentem el tavaly zenélni, és egy ismertebb gyerek, akinek van kapcsolata diszkóval, szervezett nekem fellépést, egész jó kis zsebpénzért. arról nem is beszélve hogy így keress pénzt, hogy élvezed és imádod a melód, mindennél többet ér
sajnos itt jönnek a gondok, amikor rögtön virtual dj-t javasolnak.
Persze baromi drága hobby. Én is végigjártam mindent.A bakelit lemezjátszótól kezdve a különféle time code rendszereken át, a kontrollerekig.
Nem így működik hogy dj akarok lenni.Kell a zene szeretete, ismerete, az elhivatottság. Azt el tudod mondani miért tetszik ez a " szakma"? Már nem az, már divat dolog lett. Minden 2. ember dj-nek hiszi, vallja magát.
96.ban mikor kezdtem, nagyon kemény volt nevet szerezni magamnak.Sok-sok-sok buli, s szépen lassan elindult a dolog.Egészen 2003-2004-ig tudott menni a dolog.Ott bejöttek a meg nem értett zsenik, és tönkre tettek mindent.
A legjobb: megkérsz haver, mert azt írtad van, és elémsz hozzá gyakorolni, ismerkedni a dologgal. De nem pc-n, hanem "vason". Rendes eszközökön, legyen az bakelit, avagy cd lejátszó.És ha tetszik, lehet gondolkodni, hogyan tovább.
Nem ajánlom a virtualt kezdésre. Azt fogod érezni, hogy megy ez neked, aztán....
Tehát bele akar kósoltni, nem akar bele pénzt ölni, de az alapból szinte legdrágábban fenntartható bakelitezést ajánlod neki. Arra, hogy belekóstoljon, Virtual DJ, Traktor bőven elég, aztán eldönti.
Ha tetszik, veszi a cuccokat, de ma már nem azért számít valaki nagynak, mert bakelitről tolja. Ha ugyanazt megtudod csinálni olcsóbban és egyszerűbben, akkor válaszd a második verziót (CD lejátszó, vagy kontroller). Persze ez csak az én véleményem, én ezt ajánlom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!