Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Szeretném kipróbálni magam...

Szeretném kipróbálni magam DJ-ként. Hogyan kezdjek hozzá?

Figyelt kérdés
Van néhány DJ ismerősöm, és nagyon megfogott engem ez a "szakma" meg az egész világ, úgyhogy szeretnék én is egy kicsit beleszagolni. Tudna esetleg segíteni valaki abban hogy hogyan kezdjek hozzá? Bármi olyan infot szívesen fogadok, ami segíthet, például, hogy milyen műfajai vannak a "dj-zésnek", milyen DJ-programok vannak, illetve felszerelések amik kellenek, plusz ha tudtok néhány olyan honlapot, vagy fórumot amin keresztül jobban megismerhetem ezt az egészet azt is megköszönöm. Annyit még, hogy egyelőre pénzt nem nagyon ölnék bele amíg nem derül ki hogy foglalkoznék-e komolyan is vele. Előre is köszönöm a segítségeteket!

2013. máj. 26. 15:55
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
Nos ebben igazad van, oké, de a srác szerintem nem elsősorban híres szeretne lenni, csak kiszeretné probálni magát, illetve ha jól csinálja , akkor munka szinten csinállni, ami még lehetséges anélkül hogy zenét írna, csak nem lesz olyan felkapott, ismert.
2013. máj. 26. 20:24
 12/24 A kérdező kommentje:
pontosan így van ahogy a 11dik kommentben írja (ha jol sejtem) az első válaszoló :) kb ennyit szeretnék ettől az egésztől ehhez kérem az infókat :)
2013. máj. 26. 20:29
 13/24 anonim válasza:
Akkor hajrá, de ezt munkaként nem csinálhatod..:) Max. hobbiként. Pénzt pedig nem szabad várni tőle. Ha van két kedvenc zenéd, mixeld össze, kb. ennyi. Azt, hogy mivel csinálod, már más kérdés, de szerintem vegyél két lemezjátszót, meg egy keverőt, meg pár kedvenc bakelitedet. Legalábbis én így kezdtem.
2013. máj. 26. 20:33
 14/24 anonim válasza:
Ja egyébként pénz beleölés nélkül sajnos ki se tudod magad nagyon próbálni..:) Ez az egész arról szól, hogy a zene a szenvedélyed, és erre elköltesz egy rakat pénzt, mind lemezekre, mind pedig hangcuccokra. Nálam így volt, már a középsuliban is az összes kajapénzem lemezekre költöttem. Vettem, mixeltem, buliba jártam, buliztam, átéreztem. Így kb. erről szól az egész..:) De mondom, sajnos ma már nincs dj. kultúra, eléggé halott.
2013. máj. 26. 20:42
 15/24 A kérdező kommentje:
persze nem ez lenne a munkám, hobbiként menne, aztán ha tudok 1-2 helyen bulin játszani akkor az csak jó. igazából az vonz, hogy ha esetleg jól csinálom, akkor olyan dologgal kereshetek egy kevéske zsebpénzt amit szeretek csinálni.
2013. máj. 26. 20:44
 16/24 anonim ***** válasza:
vegyél 1 cd lejátszót oszt' nyomd meg a play gombot
2013. máj. 27. 21:10
 17/24 anonim ***** válasza:

az előző válaszolónak üzenem hogy ne okoskodjon, mert ez nem ilyen egyszerű

kedves kérdező: már leírták a lényeget előttem, viszont ha akarsz vele pénzt keresni, nehogy feladd a reményt. ha van pár jó ismerősöd akik esetleg beszerveznek egy-egy buliba zenélni (akár ingyen is), hidd el hogy megéri. én egy házibuliba mentem el tavaly zenélni, és egy ismertebb gyerek, akinek van kapcsolata diszkóval, szervezett nekem fellépést, egész jó kis zsebpénzért. arról nem is beszélve hogy így keress pénzt, hogy élvezed és imádod a melód, mindennél többet ér

2013. máj. 27. 22:48
 18/24 anonim válasza:
Aki pénzt akar keresni vele, az nem való djnek.
2013. máj. 28. 22:41
 19/24 anonim ***** válasza:

sajnos itt jönnek a gondok, amikor rögtön virtual dj-t javasolnak.

Persze baromi drága hobby. Én is végigjártam mindent.A bakelit lemezjátszótól kezdve a különféle time code rendszereken át, a kontrollerekig.

Nem így működik hogy dj akarok lenni.Kell a zene szeretete, ismerete, az elhivatottság. Azt el tudod mondani miért tetszik ez a " szakma"? Már nem az, már divat dolog lett. Minden 2. ember dj-nek hiszi, vallja magát.

96.ban mikor kezdtem, nagyon kemény volt nevet szerezni magamnak.Sok-sok-sok buli, s szépen lassan elindult a dolog.Egészen 2003-2004-ig tudott menni a dolog.Ott bejöttek a meg nem értett zsenik, és tönkre tettek mindent.

A legjobb: megkérsz haver, mert azt írtad van, és elémsz hozzá gyakorolni, ismerkedni a dologgal. De nem pc-n, hanem "vason". Rendes eszközökön, legyen az bakelit, avagy cd lejátszó.És ha tetszik, lehet gondolkodni, hogyan tovább.

Nem ajánlom a virtualt kezdésre. Azt fogod érezni, hogy megy ez neked, aztán....

2013. máj. 30. 08:30
 20/24 anonim ***** válasza:

Tehát bele akar kósoltni, nem akar bele pénzt ölni, de az alapból szinte legdrágábban fenntartható bakelitezést ajánlod neki. Arra, hogy belekóstoljon, Virtual DJ, Traktor bőven elég, aztán eldönti.

Ha tetszik, veszi a cuccokat, de ma már nem azért számít valaki nagynak, mert bakelitről tolja. Ha ugyanazt megtudod csinálni olcsóbban és egyszerűbben, akkor válaszd a második verziót (CD lejátszó, vagy kontroller). Persze ez csak az én véleményem, én ezt ajánlom.

2013. máj. 31. 00:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!