Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Sátánista zenekarok léteznek?

Sátánista zenekarok léteznek?

Figyelt kérdés

Nem azokra vagyok kíváncsi akik vámpír pandamacinak sminkelve szöges láncos ruhákban énekelnek a legsötétebb gonoszsággal átitatott alvilági koboldok csiklóiról, hanem igazi, sátánista vallású emberek által alakított zenekarokra.

Léteznek ilyenek?

2013. máj. 23. 22:22
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
Van épp elég nem burkolt sátánimádó szövegű zenekar,de azok nem gondolják komolyan :) Szóval olyan,hogy vallásilag valóban sátánista zenekarok...hát talán,de a Blackben szerintem ilyen nem nagyon van. Meg attól függ,'melyik' sátánizmusra gondolsz. Ugyanis van valami "sátán egyháza",vagy mi a büdös franc,az viszont nem sátánista. Szóval ezen belül is többféle van azt hiszem. Nem vagyok otthon benne :)
2013. máj. 24. 21:41
 12/26 A kérdező kommentje:

Vannak ugye az ördögimádók, ezek a black metal zenekarok. Ők a nagy gonosz szörnyet imádják aki a pokolban van. Szerencsétlen beteg emberek, állatokat áldoznak, stb. Sajnos van amelyik komolyan is gondolja.

Van a sátán egyháza, valami Anton Szandor LaVey alapította. Ateisták, keresztényellenesek, van néhány elvük amik szerint élnek. Nem feltétlen rossz vallás, csak feleslegesnek tartom, de ez legyen az én dolgom. Legtöbbször a lázadó tinédzserek választják ezt.

Van a spirituális sátánizmus. Tulajdonképpen az ősi egyiptomiak vallása, a keresztények nevezték el sátánizmusnak. Többistenhit. De nem is ez a lényege az egésznek, van egy bizonyos életfilozófiájuk, mint a buddhistáknak, sokat meditálnak, fejlesztik magukat. Ilyeneket egyébként ismerek, meglepően bölcs emberek.

Van még sok ágazata a dolognak, én ezt a hármat ismerem. Én magam nem vagyok vallásos, csak érdekelt, hogy a black metal vonalon kívül léteznek-e sátánista zenekarok.

2013. máj. 24. 22:10
 13/26 anonim ***** válasza:

"Vannak ugye az ördögimádók, ezek a black metal zenekarok. Ők a nagy gonosz szörnyet imádják aki a pokolban van. Szerencsétlen beteg emberek, állatokat áldoznak, stb. Sajnos van amelyik komolyan is gondolja. "

Épp ez az. a Blackesek épp hogy nem ilyenek,legalábbis én egy ilyenről sem hallottam,hogy valóban kecskét áldozna meg hasonlók. Igaz,az "eredeti" norvég zenekaroknál volt 1-2 gyilkosság,de az már régen volt,és akkor sem áldoztak senkit/semmit(tudtommal). Legalábbis a gyilkosságok nem valamiféle sátáni szertartás részei voltak.

Megjegyezném,hogy Black koncerten még nem voltam,de nem hallottam olyanról,hogy történtek volna ilyen áldozások.

És a BM-nek is azért sok ágazata van,nem mindig sátánista szövegűek,vannak olyanok is,amelyek a pogányságról,természetről,évszakokról,stb. énekelnek. Egyik legismertebb ilyen az Immortal,pedig ők norvégok.

2013. máj. 25. 13:07
 14/26 A kérdező kommentje:
Félreértetted. Az ördögimádók tényleg ilyenek, mint ahogy leírtam. Amelyik black zenekar sátánista, az legtöbbször e-felé hajlik. Aztán vagy komolyan veszik, vagy nem. Egyébként sok black bandát ismerek, és hallgatok is, tudom miről beszélek. Az Immortal tényleg jó:) Még szétnézek a doom metal bandák között, hátha akad valami figyelemre méltó.
2013. máj. 25. 13:23
 15/26 anonim ***** válasza:

Akkor lehet,hogy Te jobban tudod,én nem olyan rég óta "ismerkedek" csak a Blackel :)

A Doom-ot nem nagyon szeretem,de ott szerintem nem fogsz találni sátánistát.

[link]

Aztán ismét tévedhetek,a Doom-ban pláne nem vagyok otthon :)

2013. máj. 25. 13:29
 16/26 anonim ***** válasza:
Nem tudom, miért nem írta még senki a Black Sabbath-ot, amikor ők tényleg sátánisták, mert fel is vállalták már, de ők tényleg tudják, mi az a sátánizmus, és nekik nem a kecskeáldozás meg a fordított kereszt jelenti a sátánizmust. A sok pózer black metal banda azt hiszi, hogy a sátánizmus egyenlő a keresztényellenességgel, csakhogy a sátánizmusnak pont az a lényege, hogy elismerik Isten és a Sátán létezését, viszont ők a teljes szellemi szabadság érdekében a Sátán oldalán állnak. Ezt persze nem szó szerint kell érteni, nem imádkoznak hozzá, nem mutatnak be neki áldozatokat, csupán csak arról van szó, hogy a Sátán a Föld ura, ezért a földi szabadság jegyében az ő oldalán állnak. Röviden ennyi. A spirituális sátánizmus pedig már megint más dolog, annak semmi köze a valódi sátánizmushoz, hiszen a s.s. a pogány rituálékhoz, szertartásokhoz vezethető vissza. Általában a legtöbben erre a fajta sátánizmusra koncentrálnak a szó hallatán, miközben a "valódi" sátánizmus egy modern vallás. A black metal bandák legnagyobb része pedig hiteltelen pózer bohóckodás, a Burzum, a Mayhem, az Emperor, a Dark Funeral és a Darkthrone azok, akik hiteles black metalt játszanak. Csak rájuk kell nézni; nem festik magukat, nem bohóckodnak a színpadon, és a szövegeik sem kecskeáldozásról meg más baromságokról szólnak, hanem ha az ember elmélyed bennük, rájön, hogy sok szövegnek eszmei értéke van, a szövegek lényege általában komoly problémákról és filozofálásról szól, nem úgy, mint a többi hiteltelen, magukat black metalnak nevező zenekaré.
2013. jún. 11. 21:38
 17/26 A kérdező kommentje:

ma 21:38

Köszönöm szépen a válaszodat, hasznos volt!

Annyit tennék hozzá, hogy igenis az s.s. az igazi. Tulajdonképpen évezredekkel előzi meg a kereszténységet, a suméroktól, vagy egyiptomiaktól ered, már nem emlékszem biztosan. A sátán szanszkritül igazságot jelent, ami egy kicsit régebbi nyelv a hébernél. Tulajdonképpen ez nem a keresztény értelemben vett sátánt jelenti.

A jelenleg elterjedt sátánizmus már a keresztény, héber nyelven értelmezett sátánra épül.

2013. jún. 11. 22:34
 18/26 anonim ***** válasza:

21:38

"A black metal bandák legnagyobb része pedig hiteltelen pózer bohóckodás, a Burzum, a Mayhem, az Emperor, a Dark Funeral és a Darkthrone azok, akik hiteles black metalt játszanak. Csak rájuk kell nézni; nem festik magukat, nem bohóckodnak a színpadon, és a szövegeik sem kecskeáldozásról meg más baromságokról szólnak..."

Nem,a Black Metál bandák legnagyobb részének ez pusztán imázs,nem hiszik azt magukról,hogy ez a "valódi" sátánizmus. Ha igen,ott nagy gond van. Amúgy nem ismerem mindegyik zenekart,amelyiket írtad(legalábbis nem hallgatom mindet),de a Dark Funeral nagyon,de nagyon nem illik oda. Egyrészt igenis festik magukat,másrészt a szövegeik 90%-a sátánról,apokalipszisről és pokolról szól,és a borítóik szinte kivétel nélkül mindig az ördögöt ábrázolják. Ők pont azok,akiket nem lehet komolyan venni. De a festés is egy 'alapvető' dolog tulajdonkép a Blackben,azért ha festi magát egy együttes még nem lesz pózer.

Szerintem Te oda más együttest akartál írni :)

2013. jún. 12. 14:46
 19/26 anonim ***** válasza:
*tulajdonképp
2013. jún. 12. 14:49
 20/26 anonim ***** válasza:
40%

21:38 vagyok.

Nem, én bizony a Dark Funeralt akartam írni, és bár azt nem írtam oda, ők festés terén kivételek, de a kinézet mögött igenis hiteles black metalt játszanak, nem pózerek, és nem majmolnak más black (vagy blacknek nevezett) metal bandákat. Az arcfestés pedig egyszerű külsőség, ahogyan a punkoknál a taraj, és a rockereknél a hosszú haj. Sokan alapnak gondolják, pedig újra hangsúlyozom, ezek csak külsőségek, minden belűről fakad, ezek jelentéktelen dolgok.

2013. jún. 12. 19:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!