Sátánista zenekarok léteznek?
Nem azokra vagyok kíváncsi akik vámpír pandamacinak sminkelve szöges láncos ruhákban énekelnek a legsötétebb gonoszsággal átitatott alvilági koboldok csiklóiról, hanem igazi, sátánista vallású emberek által alakított zenekarokra.
Léteznek ilyenek?
Igen, pont az ilyeneket nem szeretem. A sátánizmus ugyanis semmiféle gyilkolásról, agresszivitásról nem szól, max a filmekben. Nem ártanak azok senkinek. Vágod, vannak keresztény, iszlám, meg mindenféle vallásos zenekarok. Ilyenre lennék kíváncsi, csak sátánistában.
Nem kimondottan durva zenét keresek, lehet az akármilyen stílus :D
Marylin Manson sátánista? Semmiképp. Bár nem vagyok hatalmas rajongója, de azért egy-két dolgot tudok róla, és az az, hogy nem sátánista. Azért mondják rá ezt, mert szépen szólva nincs jóban a keresztény egyházzal vagy bármilyen vallással, de attól még nem sátánista.
http://www.youtube.com/watch?v=MQcCQHZQQ5Q
Itt van a Ghost Na ők sátánisták az fix, nem a gagyi pandahörgős metált tolják, nem fedik fel kilétüket, és ha elolvasod a szövegeiket sokkal jobban elhiszed, hogy "üzenetet" közvetítenek mint pl a Mayhem.
Manson nem sátánista, csak csinált pár egyház ellenes dolgot (bibliába szarás stb...) polgárpukkasztásból.
A Deicide frontember Glenn Benton pedig nyilatkozta, hogy nem gondolják komolyan a sátánizmust pusztán jó poénnak tűnt az elején, és ugye sokan vevők az ilyen zenékre. Tehát a deicide is csak pózer sátánista banda.
A Slayerről meg annyit, hogy ők is írtak egyházellenes szövegeket, de a frontember Araya például vallásos, szóval ők sem sátánista banda.
Az egyházellenesség kedves első válaszolók nem sátánizmus.
Magam is egyházellenes vagyok, de nem sátánista.
Tegernako
Köszönöm a válaszokat, főleg az utolsót, baromi érdekes zenekar, ilyesmit kerestem, bár nem nyerte el zeneileg a tetszésemet. A slayert azt szeretem, régen sokat hallgattam.
Egyébként az egyházellenességet hogy értitek? Nem csak keresztényellenességre gondoltok? Nem minden egyház egyforma ám.
Az egyházak gyakorlatilag a kereszténységet jelentik, vagy valamilyen keresztény, esetleg keresztény szerű szektákat (pl hit gyülekezete)
Olyan nincs hogy buddhista, vagy hindu egyház metr ezek a vallások a keresztény egyházakkal ellentétben nem erőltetik rá a vallást az emberekre.
A Ghost egyébként nekem sem igazán jött be az elején de később egyik kedvenc zenekarom lett.
És van még két "szintén zenész" banda akik a trú sátánista arcok közé tartoznak, de zenéjükből nem lehet megmondani, pusztán a szövegeik tanulmányozásából.
Coven:
https://www.youtube.com/watch?v=iK7-H-DX5Uw
The Devils Blood
https://www.youtube.com/watch?v=o5LtlM8e50A&list=PL386800F35..
Ami a black metalt illeti ott a bandák 99%-a pózer, csak divatból csinálja ezt az egész sátán mizéria dolgot.
Egyébként én is szeretem a Slayert, sőt rengeteg black metalt is, de a legtöbbjüket pusztán a zene miatt hallgatom, mert nem tudom elhinni, hogy hisznek abban amit csinálnak.
Az igazi sátánista zenéket pedig ne a black metal-ban keresd, sőt ne is a keményebb metalokban, mert az igaziak nem elriasztani akarják az embereket...
Tegernako
Első válaszoló
"De én mindenképpen óvlak mindenféle sátánista zene hallgatásától. Vannak nagyon jóféle "durva" zenék, nem kell ahhoz sátánistának lenni. Megőrjít egy idő múlva, hidd el."
Megőrjít valakit? :) Nem hiszem. Nem kell komolyan venni. Ha valaki mégis megteszi akkor talán megőrül :)
sKillEr96
Nem olvastam végig minden választ,szóval lehet,hogy előttem is kijavították már ezt,de a Slayer nem sátánista.
Kérdező
Jó kérdés. Tudtommal az ilyen bandák 90%-nál ez csak imázs és nem komoly. Ez a 'sátánizmus' kimerül náluk legtöbbször 'puszta' egyház és/vagy vallásellenességben. Akkor is csak kereszténységellenességben :)
Erre jó példa a Deicide,amit sokan említettek,úgy látom. Hát elég sátánista szövegeik vannak,az énekes is egy beteg figura,de szerintem ez szintén csak (túlzásba vitt) imázs. Olvastam valahol,hogy egy fejjel lefelé álló keresztet égetett a homlokára,viszont sapkában jár az utcán és a gyerekei előtt,hogy eltakarja ezt. Ha véresen komolyan gondolná,nem hiszem,hogy ezt tenné.
Mellesleg ha valakinek szilárd meggyőződése,hogy van Isten és Sátán,és amit tesz,azzal a poklon fog égni,az valóban csinálná ezt? Nem valószínű.
"Olyan nincs hogy buddhista, vagy hindu egyház metr ezek a vallások a keresztény egyházakkal ellentétben nem erőltetik rá a vallást az emberekre. "
Itt nagyon jól megfogta az előttem szóló a lényeget,hogy miért is pont kereszténységellenes a legtöbb Black együttes.
Egyébként szerintem ezt a Black Metál dolgot a legjobban azzal a mondattal lehetne jellemezni,hogy "nem mindegy,hogy a hülye okoskodik,vagy az okos hülyéskedik". Sajnálatos ugyanis,ha valaki teljesen komolyan veszi ezeket a dolgokat. Meg azért vannak érdekes 'pletykák' az ilyen együttesekről;pl hogy kecskét áldoznak,meg ilyesmik :D Legalábbis én már hallottam ezt valakitől.
Kérdező szerintem előttem már mindent elmondtak,de remélem vetsz majd egy pillantást az én válaszomra is! :)
Köszönöm mindkét választ. Az a két zenekar egész jó :D
Egyébként vannak spirituális sátánista vallású ismerőseim, de ők sem tudtak igazán sátánista zenekarokat mondani. Mármint olyanokat, amiknek rendesen, nem burkoltan arról is szól a szövegük, mint pl a keresztény rock bandáknak. Ezért próbáltam itt szerencsét. Egyébként az egy olyan vallás, ami elvet mindenféle hittérítést, lehet hogy ezért nem terjesztik zenével a nézeteiket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!