Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Sátánista zenekarok léteznek?

Sátánista zenekarok léteznek?

Figyelt kérdés

Nem azokra vagyok kíváncsi akik vámpír pandamacinak sminkelve szöges láncos ruhákban énekelnek a legsötétebb gonoszsággal átitatott alvilági koboldok csiklóiról, hanem igazi, sátánista vallású emberek által alakított zenekarokra.

Léteznek ilyenek?

2013. máj. 23. 22:22
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
21%
A Burzum a legsátánistább zenekar, amit ismerek. Az tagjai konkrétan legyilkolták egymást. No meg Marilyn Manson és az ő bandája persze... De én mindenképpen óvlak mindenféle sátánista zene hallgatásától. Vannak nagyon jóféle "durva" zenék, nem kell ahhoz sátánistának lenni. Megőrjít egy idő múlva, hidd el.
2013. máj. 23. 22:39
 2/26 A kérdező kommentje:

Igen, pont az ilyeneket nem szeretem. A sátánizmus ugyanis semmiféle gyilkolásról, agresszivitásról nem szól, max a filmekben. Nem ártanak azok senkinek. Vágod, vannak keresztény, iszlám, meg mindenféle vallásos zenekarok. Ilyenre lennék kíváncsi, csak sátánistában.

Nem kimondottan durva zenét keresek, lehet az akármilyen stílus :D

2013. máj. 23. 22:48
 3/26 sKillEr96 ***** válasza:
16%
Deicide meg Slayer. Mindketten regebbi egyuttesek, de a Slayer-nek kulon korszaka volt, mind a mai napig megallja a helyet a bandak kozt, a Deicide megy egyszeruen brutalis, mondjuk nekem csak a Homage For Satan meg a Death To Jesus c. szamuk jon be. Nem vagyok semmilyen vallas ellen, csak szeretem a zenejuket.
2013. máj. 24. 10:54
 4/26 anonim ***** válasza:
100%

Marylin Manson sátánista? Semmiképp. Bár nem vagyok hatalmas rajongója, de azért egy-két dolgot tudok róla, és az az, hogy nem sátánista. Azért mondják rá ezt, mert szépen szólva nincs jóban a keresztény egyházzal vagy bármilyen vallással, de attól még nem sátánista.

2013. máj. 24. 11:02
 5/26 anonim ***** válasza:
100%
És ez millió más "sátánista" zenekarra igaz, nem sátánisták, csak a keresztény/akármilyen vallást ellenzik, ezt meg is éneklik és úgy néznek ki ahogy, és máris sátánistának mondják őket.
2013. máj. 24. 11:03
 6/26 anonim ***** válasza:
65%

http://www.youtube.com/watch?v=MQcCQHZQQ5Q

Itt van a Ghost Na ők sátánisták az fix, nem a gagyi pandahörgős metált tolják, nem fedik fel kilétüket, és ha elolvasod a szövegeiket sokkal jobban elhiszed, hogy "üzenetet" közvetítenek mint pl a Mayhem.

Manson nem sátánista, csak csinált pár egyház ellenes dolgot (bibliába szarás stb...) polgárpukkasztásból.

A Deicide frontember Glenn Benton pedig nyilatkozta, hogy nem gondolják komolyan a sátánizmust pusztán jó poénnak tűnt az elején, és ugye sokan vevők az ilyen zenékre. Tehát a deicide is csak pózer sátánista banda.

A Slayerről meg annyit, hogy ők is írtak egyházellenes szövegeket, de a frontember Araya például vallásos, szóval ők sem sátánista banda.

Az egyházellenesség kedves első válaszolók nem sátánizmus.

Magam is egyházellenes vagyok, de nem sátánista.

Tegernako

2013. máj. 24. 17:54
 7/26 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, főleg az utolsót, baromi érdekes zenekar, ilyesmit kerestem, bár nem nyerte el zeneileg a tetszésemet. A slayert azt szeretem, régen sokat hallgattam.

Egyébként az egyházellenességet hogy értitek? Nem csak keresztényellenességre gondoltok? Nem minden egyház egyforma ám.

2013. máj. 24. 18:02
 8/26 anonim ***** válasza:

Az egyházak gyakorlatilag a kereszténységet jelentik, vagy valamilyen keresztény, esetleg keresztény szerű szektákat (pl hit gyülekezete)

Olyan nincs hogy buddhista, vagy hindu egyház metr ezek a vallások a keresztény egyházakkal ellentétben nem erőltetik rá a vallást az emberekre.

A Ghost egyébként nekem sem igazán jött be az elején de később egyik kedvenc zenekarom lett.

És van még két "szintén zenész" banda akik a trú sátánista arcok közé tartoznak, de zenéjükből nem lehet megmondani, pusztán a szövegeik tanulmányozásából.

Coven:

https://www.youtube.com/watch?v=iK7-H-DX5Uw

The Devils Blood

https://www.youtube.com/watch?v=o5LtlM8e50A&list=PL386800F35..

Ami a black metalt illeti ott a bandák 99%-a pózer, csak divatból csinálja ezt az egész sátán mizéria dolgot.

Egyébként én is szeretem a Slayert, sőt rengeteg black metalt is, de a legtöbbjüket pusztán a zene miatt hallgatom, mert nem tudom elhinni, hogy hisznek abban amit csinálnak.

Az igazi sátánista zenéket pedig ne a black metal-ban keresd, sőt ne is a keményebb metalokban, mert az igaziak nem elriasztani akarják az embereket...

Tegernako

2013. máj. 24. 18:58
 9/26 anonim ***** válasza:

Első válaszoló

"De én mindenképpen óvlak mindenféle sátánista zene hallgatásától. Vannak nagyon jóféle "durva" zenék, nem kell ahhoz sátánistának lenni. Megőrjít egy idő múlva, hidd el."

Megőrjít valakit? :) Nem hiszem. Nem kell komolyan venni. Ha valaki mégis megteszi akkor talán megőrül :)

sKillEr96

Nem olvastam végig minden választ,szóval lehet,hogy előttem is kijavították már ezt,de a Slayer nem sátánista.

Kérdező

Jó kérdés. Tudtommal az ilyen bandák 90%-nál ez csak imázs és nem komoly. Ez a 'sátánizmus' kimerül náluk legtöbbször 'puszta' egyház és/vagy vallásellenességben. Akkor is csak kereszténységellenességben :)

Erre jó példa a Deicide,amit sokan említettek,úgy látom. Hát elég sátánista szövegeik vannak,az énekes is egy beteg figura,de szerintem ez szintén csak (túlzásba vitt) imázs. Olvastam valahol,hogy egy fejjel lefelé álló keresztet égetett a homlokára,viszont sapkában jár az utcán és a gyerekei előtt,hogy eltakarja ezt. Ha véresen komolyan gondolná,nem hiszem,hogy ezt tenné.

Mellesleg ha valakinek szilárd meggyőződése,hogy van Isten és Sátán,és amit tesz,azzal a poklon fog égni,az valóban csinálná ezt? Nem valószínű.

"Olyan nincs hogy buddhista, vagy hindu egyház metr ezek a vallások a keresztény egyházakkal ellentétben nem erőltetik rá a vallást az emberekre. "

Itt nagyon jól megfogta az előttem szóló a lényeget,hogy miért is pont kereszténységellenes a legtöbb Black együttes.

Egyébként szerintem ezt a Black Metál dolgot a legjobban azzal a mondattal lehetne jellemezni,hogy "nem mindegy,hogy a hülye okoskodik,vagy az okos hülyéskedik". Sajnálatos ugyanis,ha valaki teljesen komolyan veszi ezeket a dolgokat. Meg azért vannak érdekes 'pletykák' az ilyen együttesekről;pl hogy kecskét áldoznak,meg ilyesmik :D Legalábbis én már hallottam ezt valakitől.

Kérdező szerintem előttem már mindent elmondtak,de remélem vetsz majd egy pillantást az én válaszomra is! :)

2013. máj. 24. 20:53
 10/26 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindkét választ. Az a két zenekar egész jó :D

Egyébként vannak spirituális sátánista vallású ismerőseim, de ők sem tudtak igazán sátánista zenekarokat mondani. Mármint olyanokat, amiknek rendesen, nem burkoltan arról is szól a szövegük, mint pl a keresztény rock bandáknak. Ezért próbáltam itt szerencsét. Egyébként az egy olyan vallás, ami elvet mindenféle hittérítést, lehet hogy ezért nem terjesztik zenével a nézeteiket.

2013. máj. 24. 21:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!