Az Eurovíziós dalversenyt miért befolyásolja ennyire a politika?
Tegnap este néztem a döntőt és teljesen megdöbbentett mennyire befolyásolja a politika. Az eddig is oké volt, hogy valamilyen az országok közötti szimpátia is beleszól, de hogy ENNYIRE! Konkrétan meg tudtam -még én is- jósolni a végére, hogy ki kire fog szavazatokat leadni. Arra magasról tojnak, hogy milyen a dal, csak a különböző kapcsolatok számítanak...Minden szláv egymásra dobta a szavazatát és persze senki se lepődött meg azon, hogy Románia és Moldova oda-vissza szavaztak egymásra és hogy minden volt Szovjet tagállam az élmezőnybe nyomorgatta magát. Azért voltak kellemes pillanatok, mondjuk, hogy az északi népek egy részét meghatotta a mi kis dalunk.
Ennek az egésznek viszont még sem erről kéne szólnia! Eredetileg tényleg azért indult, hogy közelebb hozza Európa népeit a zene által. Én is ezért élvezem annyira, mert láthatom, hogy máshol milyen zenészek vannak. Talán (bár ez az én egyéni véleményem) ennek tényleg csak a zenéről és arról kéne szólnia, hogy egy jót bulizzon együtt Európa és ne itt is vérre menő verseny menjen az első helyért, vagy gyűlöljük a másikat -csak azért mert én görög vagyok te meg török- és ne adjak arra, amivel az adott ország zenésze előállt. Mit gondoltok erről?
Hát sajnos ez van.
Amúgy az se fura kicsit se, hogy először csak úgy gondolunk egyet és hazaengedünk egy gyilkost, majd pár hónappal később az ő országuknak adunk max pontot az eurovízión... A felsőbb hatalmak nagyon akarnak valamit Azerbajdzsántól :D
A politika mindent befolyásol és minden a politikáról szól még ha nem is veszed észre eggyes dolgokban!
Északi népek egy részét meghatotta a mi kis dalunk?
Érdekes hogy egy direkt meleg és bohócnak öltöztetett egyén hatotta meg öket a normális ember elszörnyed egy ilen ember láttán bármit énekel!
Nagyon érezhetö az is hogy csak azért öltöztetik így hogy felfigyeljenek rá és hogy kicsit kitünjön a sok alkalmi celeböl ami ö is!
Nem értünk egyet, de azt hiszem nem az ő személyéről kell most veszekednünk, mert mindenkinek meg van a véleménye és ez így szép. Én úgy gondolom, hogy nem baj, ha az emberek foglalkoznak a politikával, mert annál kevésbé lesznek átverhetők a hatalmasságok által, de abban is biztos vagyok, hogy húzni kell egy határvonalat. Egyébként is, nem hiszem, hogy pont azzal fog halálos csapást mérni az egyik ország a másikra, hogy nem ad pontot egy dalra. Ez inkább olyan, mint a hisztis gyerekek, akik kavicsokkal dobálják egymást. Ez pont egy olyan verseny, ahol mindenki azonos esélyekkel indul: tehetséges énekesek ott is felbukkanhatnak, ahol nincs olyan sok pénz.
A verseny minőségének csökkenését annak tudom be, hogy valahol már ilyen zenére van igény :( Bár tegyük hozzá, hogy a nem olyan jól megkomponált zenére is lehet szórakozni, ha van hangulata.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!