Volt fémhúros gitárom, de eladtam. Szeretnék nylon húros gitárra váltani, az jobban fekszik nekem, mint a fémhúros. A fémhúroson volt koptató, a nylon húrosra kell ilyen? Milyen esetekben kell a gitárra koptató? Illetve mennyibe kerül?
A nylon húroson eleve általában ujjal pengetnek, nincs olyan akkordsikálás, mint a fémhúrosokon szokott, szóval nem olyan lényeges a koptató.
Én a helyedben nem tennék rá.
2013. ápr. 30. 17:10
2/7 A kérdező kommentje:
Köszi a választ. Én akkordozni is szeretnék a gitáron, azért kérdezem. Ha ez számít valamit, a lehúzásos pengetést a körmeimmel pengetem, mert a pengető mindig kiesik a kezemből sika alatt, viszont van egy-két szám, amit pengetővel játszok, de ez húronkénti pengetés, pl. behind blue eyes.
2013. ápr. 30. 17:18
3/7 anonim válasza:
Hát, előfordulhat, hogy kicsit összekarcolod ilyenkor. Ha gondolod, lehet rá venni, bár ez fémhúroshoz van, de funkciójában ugyanaz, csak nem biztos, hogy jól néz ki rajta.
Szerintem felesleges! Egy nylon húros gitáron egyáltalán nem biztos, hogy jól néz ki. Ha esetleg valamikor le szeretnéd szedni, utána ki tudja, milyen lesz alatta lakk. Egy gitárnak az a sorsa, hogy karcolódjon a használattól, szerintem ettől nem kell nagyon tartani.
2013. ápr. 30. 21:07
5/7 anonim válasza:
Tégy rá átlátszó flamenco koptatót. Nem látszik és védi is a gityót elég hatékonyan. Arra lett tervezve, hogy szép izmos ütéseket bírjon ki alatta a fa kopás és repedés nélkül, amiket ráadásul pengeéles és vastag körömmel mérnek rá nem kímélve se fát, sem körmöt.
2013. máj. 2. 08:12
6/7 anonim válasza:
Ey jó ötlet, nem is tudtam, hogy külön van ilyen flamenco-koptató...
2013. máj. 2. 08:25
7/7 anonim válasza:
Ja-ja, kevesen ismerik. Most, hogy nézem a neten, nem is találok sehol. A Segovia hangszerboltot ajánlom, hívd fel őket, hogy van-e nekik - szokott amúgy, csak annyira kis mütyür dologról van szó, hogy még a tartozékok közé sem tették fel a weboldalon. Pár száz forint lehet, egy műanyag levonóról van szó.
Elfelejtettem válaszolni, hogy kell-e: ha nem játszol flamenco-t, vagy olyan dolgot, amiben ütni kell a gitár testet, szerintem felesleges.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!