Igaz az, hogy amikor Paul McCartney és Michael Jackson együtt dolgoztak valamiért összevesztek?
McCartney és Jackson barátsága rövid életű volt. Nem sokkal később ugyanis Jackson hatalmas összegért megvásárolta a Nothern Songs katalógust, amely többek között a Beatles dalok kiadói jogait is tartalmazta. McCartney azt mondta, nem akarja visszavásárolni a jogokat. 2005-ben a Contact Musicnak [1] adott interjúja szerint „Még mindig kapok egy kevés pénzt a dalokért. Néhány éven belül a legtöbb dal joga úgyis visszaszáll rám. Csak az zavar, hogy ha Amerikában turnézok, fizetnem kell azért, hogy eljátsszam a saját dalaimat.”
Viszont én már azt is hallottam,hogy korábban Paul beleegyezett...
Első vagyok. A Beatles zenéjének szerzői jogait maga Paul McCartney ajánlotta Jacksonnak.
Amikor megismerkedtek és együtt dolgoztak stúdióban a „Thriller” c. lemezre felkerülendő „The Girl Is Mine” dalon, McCartney legjobb befektetésként ajánlotta fel azokat Jacksonnak, aki nem várt sokáig: „Thiller” lemezének hatalmas sikerét követően a Beatles katalógus és sok más klasszikus zenemű jogait vásárolta meg (többek között Észak-Karolina hivatalos himnuszának is ő lett a tulajdonosa). Apró szépséghiba, hogy magát Paul McCartneyt is licitálta, ami árnyékot vetett kapcsolatukra. Tíz évvel később felhatalmasodó anyagi gondjai miatt Jackson kénytelen volt eladni a Beatles katalógus jogainak felét. Másik felét állítólag végrendeletében McCartneyra hagyta. Ami nagyvonalúságra vallott volna, ha a végrendelet megnyitása után nem bizonyult volna kacsának...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!