Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Basszus gitározni könnyebb,...

Basszus gitározni könnyebb, mint "sima" gitáron játszani?

Figyelt kérdés
Nyilván más a 2. De azt hallottam, hogy a basszus valamivel egyszerűbb, igaz ez?
2009. szept. 26. 16:05
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Mindegy, fölösleges ezen összeveszni, amúgy is hülye a kérdés :) Főleg, hogy 11:26- sal már nagy múltunk van a Depresszió és a Sonic Syndicate ügyében is :D :D
2009. szept. 29. 18:26
 12/15 A kérdező kommentje:
Sőt a Deathstars - szal is :D
2009. szept. 29. 18:39
 13/15 A kérdező kommentje:

Elégedett vagyok az eddigi válaszokkal, csak egy a kérdéshez kapcsolódó viccet osztanék meg :D :

Rockzenekar koncertezik. Dobos játszik, közben gondolkodik: "óóó, ha ennek vége, hazamegyek, gerincre vágom a barátnőmet...", közben az énekes/gitáros is gondolkodik magában: "azt a csajt az első sorban majd megkörnyékezem...", a basszusgitáros magában "C-C-C-G-G-G ... XD

2009. nov. 25. 20:33
 14/15 anonim ***** válasza:

miazhogy szólógitáron csak kvinteket kell lefogni?-.-"

hát, ha neked ennyi a gitározás, akkor gratulálok:D

én játszottam mindkettőn, szólógitár szerintem is nehezebb, mert például egy sima rockszámban, a basszusgitár pár hangot játszik végig, de szólógitáron lehetnek nehéz dolgok, VISZONT

basszusgitáron is lehet nehéz dolgokat nyomni, csak azok főleg ilyen Funk stílusban vannak..

ehhez például biztos sokat kellett gyakorolni:)

http://www.youtube.com/watch?v=iy3V2Tl4g3s

de egy rock-punk eggyüttesben nincs szükséged ilyenekre:D

2009. nov. 25. 21:39
 15/15 anonim válasza:
Az valóban igaz, hogy azt a szintet, hogy ki tudj állni egy amatőr zenekarral valamit pötyögni könnyebb elérni basszusgitárral. gondolom ezért is inkább basszeroznak az énekesek. Általában. kevésbé is szól ki szóval sokkal butábban el lehet játszani egy számot, és nem annyira veszik észre. Szerintem tanul gitárosoknak érdemes kipróbálni a basszert is, mert eléggé erősíti a kezedet.
2014. febr. 22. 23:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!