Muse vagy Linkin Park?
Relatív, kinek melyik a jobb... Mindkét zenekarnak elég nagy rajongótábora van és gondolom nem véletlenül.
Személy szerint az LP-t jobban szeretem. Minden albumuk tetszik, mindegyiket végigtudom hallgatni, és szeretem. A Minutes to Midnight ott van az 5 kedvenc albumom közt.
Muse-nak csak pár számát szeretem. Az új albumba belehallgattam, meg pár híresebb számukat ismerem, de engem ők egyáltalán nem fogtak meg olyan szinten. Az ő zenéjükben nem találok annyi izgalmas dolgot. Nem akarom leszólni őket, mert jónak tűnnek, de valahogy nekem unalmas a legtöbb zenéjük...
Az előzőnek igaza van, az LP sikeréhez nagyban hozzájárult, hogy akkor divat volt az, amit ők játszottak, és jól megragadták a lehetőséget! De szerintem azért ők is változtattak albumonként.
Ez egy nehéz, igazi rágódós kérdés LENNE HA az lp nem vesztette volna el teljesen önmagát a m2m után, és nem olvadt volna bele teljesen a nekem züllöttnek és fölöslegesnek tűnő popkultúrába. Igaz már az az album is inkább egyfajta tapogatózás, útkeresés volt, de nekem még tetszett. Aztán sajnos rossz irányba indultak.
A ht-t és még a meteorát is mind a mai napig meghatározó, kiforrott, rám nagy hatással levő albumnak tartom, mivel gyakorlatilag ezeken keresztül jutottam el a rockzenéhez annak idején, és a szövegeiben mind a mai napig megtalálom magam, főleg mostanában, mikor kezdek újra old school lp-t hallgatni. De amit a m2m után leműveltek, az nekem abszolút nem jön be. Max 3-4 hallgatható minőségű számot voltak képesek legyártani (és már szó szerint gyártani, nem alkotni mint az első 2-3 albumukon), és akkor még sokat is mondok. De ezek a számok sem rendelkeznek olyan mély mondanivalóval, mint a régiek.
A Musera már később találtam rá, ha jól emlékszem furcsa módon a 30 seconds to marsnak köszönhetően. Utóbbi azóta gyakorlatilag kikopott az ízlésemből, a musenak viszont hatalmas rajongója lettem (annyira hogy a madnessel megszerettették velem a soft dubstepet :D). Úgy gondolom a muse változatosabb, másabb, és mostmár egyértelműen jobb is mint az lp. Az Absolution albumot meg egyszerűen imádom :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!