Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Muse vagy Linkin Park?

Muse vagy Linkin Park?

Figyelt kérdés
Szerintetek melyik a jobb?

2013. ápr. 20. 13:30
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%
Linkin Park
2013. ápr. 21. 14:28
 12/26 anonim ***** válasza:
67%
Szerintem azért az egyedi ízlésen túl objektíven is meg lehet ítélni, melyik a jobb, ha értesz egy kicsit a zenéhez. Kezdjük ott, hogy eleve 2 különböző műfajról beszélünk: a Linkin egy tipikus kétezres évek eleji elektronikus nu metal banda és ez a keverék (ezért lett Hybrid Theory az első albumuk neve) nagyon újnak számított akkoriban, azért zabálták annyian ezt a lemezt. Mint írtam már, jó és összeszedett, korrekt zenészeknek tartom őket, de a Muse tagjainak zenei képzettsége valamint alapvetően a banda zenei világa sokkal kiforrottabb, érettebb, komolyabb. A Muse egyébként a Linkinnel kb egy időben alakult, az előbbi egy amerikai banda, a másik pedig brit, amit nagyon is lehet érezni a hangzáson, szövegvilágon meg az egész zenekari hozzáálláson: a Linkin ma már sehol nincs, a HT. után képtelenek voltak újat felmutatni, a Meteora album ezért is lett hatalmas bukás. Ami utána jött, pedig beolvadt a popkultúrába. A Muse velük ellentétben minden egyes albumukban tudott olyan mutatni, ami egyértelmű fejlődést, kísérletezést jelent és amiből baromi jó dolog is sült ki. Még egyszer mondom, hogy nem a LP-t szidom ezzel, mivel kb. 10 éve nagy rajongójuk voltam. De ha egyszer végigrágod magad egy olyan zenekar diszkográfiáján mint a Muse vagy akár a Pink Floyd, nem lesz többet igényed LP-ot hallgatni, ez szinte biztos.
2013. ápr. 21. 14:29
 13/26 anonim ***** válasza:
43%
*bocsi, úgy akartam írni, hogy a Linkin amerikai, és a Muse pedig brit banda
2013. ápr. 21. 14:31
 14/26 A kérdező kommentje:
Szerintem sem lehet egy lapon emlegetni a 2 bandát, én mindkettőjüket szeretem, a legutoljó válaszolóval egyetértek, a Muse kiforottabb. :)
2013. ápr. 21. 16:28
 15/26 A kérdező kommentje:
*legutolsó
2013. ápr. 21. 16:29
 16/26 anonim ***** válasza:
100%

Relatív, kinek melyik a jobb... Mindkét zenekarnak elég nagy rajongótábora van és gondolom nem véletlenül.

Személy szerint az LP-t jobban szeretem. Minden albumuk tetszik, mindegyiket végigtudom hallgatni, és szeretem. A Minutes to Midnight ott van az 5 kedvenc albumom közt.

Muse-nak csak pár számát szeretem. Az új albumba belehallgattam, meg pár híresebb számukat ismerem, de engem ők egyáltalán nem fogtak meg olyan szinten. Az ő zenéjükben nem találok annyi izgalmas dolgot. Nem akarom leszólni őket, mert jónak tűnnek, de valahogy nekem unalmas a legtöbb zenéjük...

Az előzőnek igaza van, az LP sikeréhez nagyban hozzájárult, hogy akkor divat volt az, amit ők játszottak, és jól megragadták a lehetőséget! De szerintem azért ők is változtattak albumonként.

2013. ápr. 21. 22:33
 17/26 anonim ***** válasza:
43%
Nekem a Muse.A Linkin park is jó,szeretem a számaikat,de nekem egyértelműen Muse.
2013. ápr. 22. 15:23
 18/26 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is a Linkin Park.:))
2013. ápr. 22. 17:00
 19/26 anonim ***** válasza:
71%

Ez egy nehéz, igazi rágódós kérdés LENNE HA az lp nem vesztette volna el teljesen önmagát a m2m után, és nem olvadt volna bele teljesen a nekem züllöttnek és fölöslegesnek tűnő popkultúrába. Igaz már az az album is inkább egyfajta tapogatózás, útkeresés volt, de nekem még tetszett. Aztán sajnos rossz irányba indultak.

A ht-t és még a meteorát is mind a mai napig meghatározó, kiforrott, rám nagy hatással levő albumnak tartom, mivel gyakorlatilag ezeken keresztül jutottam el a rockzenéhez annak idején, és a szövegeiben mind a mai napig megtalálom magam, főleg mostanában, mikor kezdek újra old school lp-t hallgatni. De amit a m2m után leműveltek, az nekem abszolút nem jön be. Max 3-4 hallgatható minőségű számot voltak képesek legyártani (és már szó szerint gyártani, nem alkotni mint az első 2-3 albumukon), és akkor még sokat is mondok. De ezek a számok sem rendelkeznek olyan mély mondanivalóval, mint a régiek.

A Musera már később találtam rá, ha jól emlékszem furcsa módon a 30 seconds to marsnak köszönhetően. Utóbbi azóta gyakorlatilag kikopott az ízlésemből, a musenak viszont hatalmas rajongója lettem (annyira hogy a madnessel megszerettették velem a soft dubstepet :D). Úgy gondolom a muse változatosabb, másabb, és mostmár egyértelműen jobb is mint az lp. Az Absolution albumot meg egyszerűen imádom :)

2013. máj. 8. 21:52
 20/26 anonim ***** válasza:
Szerintem a Muse jobb.
2013. aug. 29. 22:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!