Metálosok! Melyek azok a Heavy Metal (azonbelül is leginkább Death Metal) albumok/zenekarok, amiket egy Metál szeretőnek mindenképp ismernie kell? (lent érthetőbben).
Elnézést,ha kissé érthetetlen a kérdés. Szóval melyek azok a valaha kiadott Heavy Metal,de azonbelül is leginkább Death Metal,vagy "extrémebb" alműfajhoz tartozó kiadványok(albumok :D),melyek nagyon "híresek",vagy hogy is mondjam,"alap" dolognak számítanak Metálzenei körökben. Ilyen zenekarokat is említhettek,de a legjobb lenne,ha a kettő kombinációját(XY együttes-legjobb albuma).
Sok helyen látom(főként Death Metal bandák biográfiáját vagy egy-egy alműfaj kialakulásának történetét böngészve),hogy emellett,meg amellett a zenekar mellet még ez volt korszakalkotó ezért és azért. A bajom csak az ezzel,hogy rengeteg banda van,amit néhány helyen megemlítenek 'korszakalkotó',nagyon ismert zenekarként,de még nem is hallottam róla életemben. Például a Morbid Angel:"A Morbid Angel egy amerikai death metal zenekar, a stílus egyik meghatározó csapata."
Ehhez képest nemrég ismertem meg.
Vagy akár itt: [link]
A felét nem is ismerem,pedig nagyon szeretem a Death Metalt.
Remélem lesz,aki időt szakít a kérdésemre :)
Előre is köszönöm a válaszokat!
Nos, van bőven olyan Metal album, amit úgymond kötelező ismerni (van köztük death metal is:
Iron Maiden: KIllers, Number of the Beast, Seventh Son of a Seventh Son
Black Sabbath: Paranoid, Heaven and Hell
Megadeth: PEace Sells, Rust in Peace, Killing is My Business
Death: Scream Bloody Gore, Human
Dark Angel: Darkness Descends
Kreator: Pleasure to Kill, Extreme Agression
Dio: Holy Diver
Judas Priest: British Steel, Painkiller, Screaming for Vengeance
Exodus: Bonded by Blood, Tempo of The Damned
Mercyful Fate: Melissa
Motörhead: Ace of Spades
Morbid Angel: Altars of Madness
Cannibal Corpse: Tomb of the Mutilated
Slayer: Reign In Blood, South of Heaven, God Hates Us All, Seasons In The Abyss
Machine Head: Burn My Eyes
Hirtelen így ennyi jutott eszembe. Majd lehet, hogy holnap írok még, ha kell. Bár ez bőséges hallgatnivaló.
A skandináv vonal is elég erős bár az már nem tiszta death, de én személyszerint jobban kedvelem:
korai:
Arch Enemy
In flames
Children of Bodom
De ajálnhatom az At The Gates zenekart is.
Tegernako
Az 1. válaszoló nagyon szép listát készített!
Amit hozzá tennék:
Six Feet Under-Haunted(Ezzel a lemezzel a SFU letette a death n' roll alapjait.A death n' roll lényegében ugyanolyan ,mint a death metal ,csak kicsit egyszerűbb ,könnyedebb.)
Metallica-Kill them all(Ez nem death metal ,de azért nem árt tudni ,hogy ez az első thrash(nem trash) metal lemez és ebből a műfajból indul ki a többi agresszívabb zenei műfaj.)
Slayer-Hell awaits(Ez is thrash metal ,de a lemez sötét hangulata és szövege nagyban hozzájárult a death metal és a black metal kialakulásához.)
Előző vagyok!
Még néhány együttes:Napalm Death ,Disgorge ,Exhumed ,Obituary ,Aborted.
Köszönöm mindenkinek a listákat! :) Egyet-kettőt már be is szereztem róluk :)
Utolsó-köszi,de a bullet for my valentine az pont nem olyan,amit az 'alap' zenekarokhoz sorolnék :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!