Gitárt "fretlessé varázsolni" hogy kell? Úgy értem, mindenképp ki kell cserélni a fogólapot?
Láttam mostanában több átalakított, és gyárilag bundnélküli gitárt, és volt amelyiknél (sajnos közelebből nem láttam), de látszott, hogy nem sima az egész fogólap, hanem mintha a bundok nyomai látszanának. Ha csak leszedik a fogólapról a bundokat, akkor az is ugyanúgy fog szólni, mint egy fretless, vagy a kis apró gödröcskék bezavarnak?
Gitáron (akusztikus, klasszikus) egyáltalán mennyire leszedhető a fogólap?
Nem kell fogólapot cserélni.
Ki kell szedni a bundokat és pótolni a helyét.
Gödröcskékkel már nem lenne fretless hangja...
Mindenesetre egy klasszikus gitárt biztosan nem érdemes fretlessre alakítani.
én ilyesmire gondoltam:
http://www.youtube.com/watch?v=LRTJbRsj3bo
szerintem nincs rossz hangja, legalábbis én ilyesmit keresek. igaz ez flamencosabb gitár, de ilyesmit akarok, nem fémhúrosat
Általában nem festve van, lekopna elég hamar.
Úgy csinálják, hogy a fogólap ugyanaz, de bundok helyett kis vagy esetleg műanyag csíkokat ragasztanak bele és lecsiszolják.
Egyébként ha már kérdezted: a fogólapot le lehet szedni, de baromi macerás és elég lutri, mennyire károsodik.
Mivel egész felületen ragasztva van (kivéve a nyakpálca csatornáját) nagyon erősen egyben van. Fel kell hevíteni, majd egy spéci széles, lapos pengével alányúlva centiről centire fel feszegetni.
"de bundok helyett kis vagy esetleg műanyag csíkokat"
Bocs, kimaradt: kis fa vagy műanyag csíkokat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!