Szólógitár erősítő basszusgitárhoz?!
Nemrég volt egy akusztikus és egy szólógitárom, de mindkettőt eladtam, mert szeretném kipróbálni a basszusgitározást. Annó a szólógitárhoz vettem egy Artec G15 erősítőt, amit még sajnos nem sikerült eladnom. Nemsokára meg lesz a pénzem és meg tudom venni a basszusgitárt. De sajnos erősítőre még nem futja, addig még legalább 1-2 hónapot várnom kell. Addig viszont szeretnék gyakorolgatni, tanulgatni. De erősítő nélkül mégsem olyan... Az lenne a kérdésem, hogy a basszusgitár nagyon kinyírja a szólógitár erősítőt? Máskor azt olvastam hogy le kell teljesen tekerni a basszust, és úgy lehet esetleg. De mégis azért szeretném ha valami hozzáértő megválaszolná a kérdésem, mert ha nem muszáj nem teszem tönkre az erősítőt. :D
L/17
Gépen késni fog a hang, még ha nagyon-nagyon kicsit is. Amivel meg már nem lenne észrevehető (RME HDSP kártyák), vagy amivel kártyán, DSP-ben, néhány sample késéssel megoldható lenne (UAD, ProTools, nehezen "megoldható, költséges pluginek külön a kártya formátumában természetesen), az majdnem annyiba kerül, mint rendes kombó+pedálok.
Lehet, hogy egy limiter pedál megóvná a hangszórókat, de tökmindegy, úgyse fog nagyon jól szólni. Egy jó spektrumú fülesen (gumiharangos pici Philips, vagy AKG K55 pl.) majdnem annyira élvezni fogod a zúzást, mint később kombóban a próbákon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!