2 Humbucker 1 Single Coil? Megéri ilyen gitárt venni?
Néztem, a Yamaha ERG121-n 2 humbucker pickup, és egy single coil pickup van. És 5 állású hangzáskapcsoló.
Szerintetek megéri ilyen gitárt venni? Tudtok még ilyen gitárokat mondani? (2 humbi, 1 single coil)
Punk, Grunge, Classic rock, Blues, Hard Rock, Metal-ra kéne a gityó :) (első gitárom lenne, és a hangzás miatt nem tudok dönteni..Most egy single coilosból nem igazán fogok kihozni egy TCS-s hangzást..viszont humbuckerből meg blink182-t vagy Nirvanát nem... :( )
De mégis többre megyek vele, mintha single coilosat vennék, és elkezdenék rajta egy zúzósabb zenét nyomatni..
vagy a másik verzió, hogy veszek egy humbisat, és akkor meg a punk/grunge nem jön rajta ki..
azt tudom (utánaolvasásból), hogy a fa anyagtól, a gitár alakjától, és még pár dologtól függ a hangzás, nem csak a hangszedőtől. De így mégis közelebb tudom hozni, nem? Ha gondoljátok (és értetek hozzá) akkor írhattok privátot is, úgy lehet többre megyek/ünk :)
Micsoda problémáid vannak, ez legyen a legnagyobb :)
Ne a gitártól várd a hangzást, hanem a fejedtől meg a kezedtől.
Azon már csak a ritmus és a dallam múlik :)
De tényleg, most egy Blink182 meg egy Avenged Sevenfold nem épp ugyanaz a hangszín, és én valami olyan kompromisszumot szeretnék amivel mindkettőt össze lehet hozni. Ha nem is pontosan, de legalább közel.
Mondjuk lehet bekéne mennem Codába, vagy valamelyik hangszerüzletbe és 'kifaggatni' az eladókat :D
Szia!
A Yamaha ERG 121 C típusú gitár az egy jó gitár és kezdésnek én is olyat kaptam. Ami benne van az még jobb 2 hambi és egy single tökéletes ebbe a gitárba. Sokat tanultam rajta. Még a mai napig megvan és játszok rajta 7 éves a hangszer és mellette van egy Ibanez RG320DXFM. Igaz már picit megérett a feltuningolásra nemsoká teszek bele egy újat nyaki és híd állásba. és atom zsir lesz, E standard-hangolásba használom. Ha hangzás bajod van keress meg és segitek. Igazából TCS-t meg Blinket bármilyen pickup-al le lehet játszani .De igazából a pickuptól sok fűgg EMG 81 85 Aktívba a legjobb a Másik meg A Dimarzio a Harmadik meg a Seymour-Duncan ezeknél jobb nincs jelenleg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!