Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Stratocaster gitárt humbucker-re?

Rolap kérdése:

Stratocaster gitárt humbucker-re?

Figyelt kérdés
Szeretnék egy stratocaster gitárt áttalakítani humbuckeresre.hogy kellene csinálni?? tudom hogy kell koptató. de hogyann csináljam meg az elemes részét? ez az ami igazánn zavar.segítsetek lécci:s?

2012. nov. 19. 17:36
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
sehogy,többe kerülne azt megcsinálni mint maga a gitár,vegyél új motyót.
2012. nov. 19. 18:01
 2/22 anonim ***** válasza:
2012. nov. 19. 18:02
 3/22 anonim ***** válasza:
100%

Nem értem, milyen elemes részről beszélsz.

Elem akkor kéne, ha aktív áramkört/aktív hangszedőt akarnál használni.

De ha már itt tartunk és tényleg elem kéne, akkor a Strat elektronika üregében simán elfér, csak minden elemcserénél le kell szedni a koptatót.

Persze meg lehet úgy is csinálni, hogy elemtartót is belerakni, amihez jócskén ki kell marni a gitár hátulját, befúrni a lukat a vezetéknek. És persze az aktív cucchoz le kell cseréli a jack aljzatot meg vélhetőleg az összes elektronikát.

A humbuckerhez két dolog kell:

1. ki kell marni a fát a humbucker méretére - ez nem ajánlom otthoni barkácsolásnak, ha nincs gyakorlatod marógéppel.

Ha nagy-nagy szerencséd van, akkor előfrodulhat, hogy erre nincs szükség, mert ún. "swimming pool" marással készült a gitár, abba bármilyen hangszedőkombinációt bele lehet tenni.

Így néz ki az ilyen:

[link]

2. Kivágni a koptatót vagy venni egy olyat, ami HSS vagy HSH hanszedőkombinációhoz készült. Ez már könnyebb, de itt is ügyelni kell arra, hogy hány csavar rögzíti, mert különböző variációk vannak.

2012. nov. 19. 18:55
 4/22 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként lehetni kapni olyan humbuckert stratocaster gitárokhoz, ami méretben olyan olyan mint a single, ezért nem kell fúrni-faragni. Olyan 12 ezer körül van az ára.
2012. nov. 19. 19:15
 5/22 anonim ***** válasza:
Lehet, de nem biztos, hogy érdemes. :)
2012. nov. 19. 19:34
 6/22 anonim ***** válasza:
100%

Na, szóval.

A humbucker nem véletlenül van úgy kialakítva, ahogy.

A single coil-ba alapvetően kétféleképpen zsúfolnak bele ilyet, egyik a stacked (emeletes) verzió, a másik a dual-rail vagy hasonló egymás mellé épített. Mindkét esetben a méret korlátozza a tekercselés lehetőségeit, valamint a két tekercs közelsége (konkrétan az emeletesnél egy pozícióban vannak, csak egymás fölött) a hangzást is.

Nem fogsz olyan hangot kapni a single-coil méretű humbuckerből, mint egy rendesből, hiszen más-más pozíciókban érzékelik a húr rezgését és más a felépítésük.

Ez mindig egy kompromisszum.

És 12e Ft-ért igazán ne várj valami hű de jó hangzást. Vannak persze kivételek, de általában az a jellemző, hogy olcsó húsnak híg a leve.

2012. nov. 19. 19:40
 7/22 anonim ***** válasza:
Na, ezért nem akarok ilyet venni a 30 ezres Squier gitáromra. Ha jobbat akarok, veszek jobbat, de ebbe nem invesztálok. Egy dolog, hogy kicserélem a hangszedőket, de a kulcsok, a nyak, stb. attól még gagyi. :)
2012. nov. 19. 20:04
 8/22 A kérdező kommentje:
köszönöm az eddigi válaszokat:) és azért választottam ezt a megoldást mert nincs annyi pénzem hogy vegyek egy új gitárt:s még annyit segítsetek nekem lécci hogy hol lehet venni ilyen elemtartót vagy pontossan hogy kell rákötni a humbuckerre az elemet?? lehet hogy elég nagy baromságot kérdeztem,de nem értek hozzá szinte semmit se :/
2012. nov. 20. 19:40
 9/22 anonim ***** válasza:

Igen, nagy baromságot kérdeztél, mert még mindig nem érti senki, hogy jön ide az elem.

Elem az aktív hangszedőkhöz kell, nem a humbuckerekhez, olyanokról meg eddig egy szót sem szóltál.

Különben meg ahhoz sem kell semmilyen tartó, csak be kell tenni a koptató alá, nekem is így van.

Másrészt, attól, hogy kicserélsz egy hangszedőt a gitárodban, ne várj csodát.

Ha sz*r hangszer, utána is sz*r marad, max kevésbé lesz zajos a hangszedő...

Hogy a kérdésedre is válaszoljak.

Le kell szedni a koptatót, meg kell nézni, hogy ki van-e alatta akkorára marva a test.

Ha ki van szerencséd van, csak a koptatót kell faragni, vagy újat venni (csak egy új koptató 10 ezer fölött van), ha nincs, akkor a gitár testet is marni kell, amihez ha nincs szerszám, macerás és drága munka.

2012. nov. 20. 19:49
 10/22 A kérdező kommentje:
értem köszi :) én abba a tévhitbe voltam eddig hogy az aktív hangszedő az a humbucker ami kettő tekercses de már értem :) köszi
2012. nov. 20. 20:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!