250 ezerből melyik a legjobb szóló gitár?
Olvasd el és gondold át:
Azért nem, mert még fél éve a magyar posta és a vám eléggé hanyagul dolgozott és főleg a kisebb, nem biztosított, levélkét küldött dolgok "átcsúsztak".
De tavaly karácsony előtt bekeményítettek. Én küldtem az USA-ból akkoriban pár dolgot és még két 15 dolláros múanyag gyerekjátéknál is külön számlával kellett igazolnom és ajándékozói nyilatkozatot tennem.
Ismerősnek küldtem autóalkatrészt, ami 200 dollár volt és az is vagy egy hónapig tartott, a küldés pedig 70 dollár volt az USA-ból, pedig az kisebb volt egy gitárnál.
Az se igazán működik, hogy kevesebbet írnak rá. Egyrészt a kiküldésnél vámárunyilatkozatot kell tenni és ha azt hamisítja, ott is bűncselekmény, másrészt nem fogják bevenni, ha irreálisan kicsi az érték és a vámosnak jogában áll a hazai forgalmi értéket megállapítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!