Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Megírnátok nekem hogy a...

Megírnátok nekem hogy a kottázásnál a harmadik vonalról merre megy a szára, ha sima tá?

Figyelt kérdés

2013. márc. 7. 07:16
 1/6 anonim ***** válasza:

Bármelyik irányba mehet. Úgy szoktuk csinálni, hogy a lehető legkevésbé lógjon ki, tehát ha fölötte vannak előtte-utána hangok, akkor mindnek lefelé megy, ha alatta, akkor mindnek fölfelé. Ha előtte pl. alatta vannak, és utána meg fölötte, akkor mindegy.

Néha azt is megsértjük, hogy a középső vonal alattiaknak fölfele kéne menni és viszont, ha a kottakép úgy kívánja. Nem olyan kemény szabályok ezek.

2013. márc. 7. 08:10
 2/6 anonim válasza:
A harmadik vonalon teljesen mindegy.
2013. márc. 7. 08:19
 3/6 anonim ***** válasza:

Ahogy előttem is írták, a harmadik vonalon - tehát a g hangnál - mindegy. Ha pl. magas c-vel kezdődik a darabod, lefelé, ha alsó c-vel, felfelé. Ha a kezdet maga a g, az utána következő hangoktól függően írjuk. Nagy általánosságban az á-tól - tehát a harmadik vonal fölötti köztől kezdve - szoktuk lefelé jelölni a hangjegyek szárát.

Ha még csak szolmizációs formában tanulod, akkor a dó', szó, dó, lá hangokról beszéltem.

2013. márc. 8. 08:19
 4/6 anonim ***** válasza:
3. vonal nem a G kedves előttem szóló.
2013. márc. 8. 09:01
 5/6 anonim ***** válasza:

Persze, hogy nem g, hanem h (ti), köszönöm a helyesbítést... Milyen h.ülye vagyok, pedig itt a zongora az orrom előtt!

Bocsánat!

2013. márc. 9. 06:30
 6/6 anonim ***** válasza:
(ti) pedig hangnem függő!
2013. márc. 11. 00:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!