Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Miért szereted a rockot és...

Miért szereted a rockot és miért tartod magad rockernek?

Figyelt kérdés
2013. márc. 2. 15:35
1 2
 11/14 tites válasza:
100%
Én azért szeretem a rockot, mert akár boldog vagyok, akár szomorú, mindig ad valami plusszt számomra a rockzene, teljesen feltôlt, érzem ez ez ami nekem kell, ami én vagyok!! Megjegyzem a régi magyar rockot imádom Pokolgép Ossian p mobil Kalapács. Ez volt az igazi rocker életérzés. 32/L
2013. márc. 28. 15:41
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
Kedves 10. válaszoló! Elég szomorú, hogy így fikázod azokat a zenekarokat, akik nélkül a mostaniak se lennének sehol. Fogadjunk a felét nem is ismerted azoknak, amiket felsoroltam. 15 évesen meg nem hinném, hogy kiforrott ízlésed lenne. :)
2013. márc. 29. 12:19
 13/14 anonim válasza:
24%
Hello Mindenkinek!A zene számomra 6 évvel ezelőtt a The Clash-sel kezdődött,pedig akkor volt a 3.X-em (és túl voltam a Beatles-en).Ez az igazi rock zene számomra.Punknak lenni egy életérzés,és ezt ők adták vissza a legjobban a zenéjükkel.Számomra.Addig nem is tudtam,hogy tulajdonképpen én punk vagyok.A lázadást,a nyers őszinteséget és szókimondást,a politikai állásfoglalást,a zenei sokszínűséget testesítik meg a rockon keresztül,ezzel a műfajjal lehet a legjobban,legsokoldalúbban,legtömörebben kifejezni ezt.Az a fajta (punk) rock,amit élvezetes hallgatni,mert a mondanivaló mellett a zene sem vész el,színvonalas.Van kifejezőereje náluk,nemcsak a szövegnek.Ezért is nagyon jó.A legeredetibb,legigényesebb,legdallamosabb punkzene.Rájuk mondják:"Az egyetlen zenekar,ami számít." Egyetértek.Magyarok közül a CPg a nyerő,de ők messze nem Clash,mert a lehetőségük sem volt meg,hogy normális körülmények között dolgozhassanak...Sőt! :/ Ki a(z igazi) rocker?Én mindennap hallgatom a Clash-t,sokat és mindenhol kiállok értük.Lehet,hogy nincs még bőrcuccom,bár szeretnék már,de ez nem külsőség függő.Rocker nem ettől lesz valaki,hanem attól az érzéstől,amit ébreszt benne ("hú de jó,ez vagyok,ilyen vagyok én is!") a gitárok és a dob lüktetése,ahogy velük énekelsz és azt érzed,amit ők és te is így fejeznéd ki magad,ezekkel a szavakkal,ez a te életérzésed is,te is ezt gondolod,ezt mondanád.Én ettől érzem/tartom magam (punk) rockernek.Azt a vadságot,dühöt,tehetetlenséget,ami bennem van ezen a műfajon keresztül tudom a legjobban levezetni ezzel a kifejezésmóddal,zenével és szavakkal,ezért szeretem.Az Ő rockzenéjüket,ami sajnos nem eléggé értékelt,pedig olyan legendák,mint Joe Strummer,nem teremnek minden bokorban.Igazi Rocker.A legőszintébb emeber volt,egyenes és nyílt (szoktam mondani:a punk John Lennonja)...Példakép.A kiállása,a dalszövegei.Nincs más ilyen frontember,aki ennyire pótolhatatlan!Hozzá képest egy Johnny Rotten...Hagyjuk.Nem akarok más rajongókat bántani,de a Pistols az én fülemnek nem zene,csak zajongás,de mindenki hallgassa,amit szeret.Aztán ott dobolt náluk ez a :) Topper Headon nevű kis pici,vékonyka fiatalember...A világ,az univerzum legjobb dobosa...Zseniális muzsikus!Igen,punkzenekarban.A Profi.A Style Magazin 50-ből a Világ 7.legjobb dobosának tartja.Szerintem kis Topps az 1.! :) Mindent eljátszott..jazz,funk,reggae,ska,rockabilly,rap,diszkóba hajló :D..A hangja is jó,bár csak 1x énekelt,pont a "diszkósat" ("Ivan meets G.I.Joe").Rajta múlt ez a sokszínűség,amit annyira szeretek bennük és nekem ez ROCK és PUNK.A sokrétű kifejezésmód.Sokszínűség.Szövegben,zenében...és itt lép be Mick Jones,aki szólógitáros,de minden hangszeren játszik egy rock csapatban és a zeneszerzője,producere volt a bandának.Fantasztikus,briliáns fickó!Joe-val abszolút egy szinten volt művészileg,csak őt kevesebbet méltatják.Sajnos.Bár kapott azért díjakat és nagyon örülök,megérdemli..Előbb is megérdemelte volna.Ahogy a Rock and Roll Hall of Fame-et a zenekar,nem csak szegény Joe hirtelen halála után rögvest...De Toppert sem értékelik helyén...bár 50-ből 7.-azért reális.A végére maradt a kedvencem,a basszer,a festőművész,a leges legcoolabb punk arc: Mr.:) Paul Simonon,aki maga a punk (szőke ;) hercege volt,a stílusos megjelenésük neki köszönhető,ami jól tükrözte a punkrockerséget kívülről is.Azért írtam le ezeket,hogy lássátok,mennyi minden kell ahhoz,hogy én-személy szerint én-rockernek,punkrockernek tartsam magam,ha ezekből egyik is hiányzik,lehet,nem lennék rocker és nem szeretném a rockot.Így viszont alá tudom támasztani.Velük.És még egy...INSPIRÁCIÓ!Számomra annyira inspirálóak,hogy-remélem még idén!-kezembe vehetem életem első basszusgitárját és elkezdhetem a tanulást képzett tanár segítségével...35/L ;) Sokat kaptam Tőlük és a punkrocktól.Ajánlom az első nagylemezüket,azoknak,akik még nem ismerik /The Clash-The Clash (1977)/,ez az őspunk maga (kedvenc albumom) és a "London Calling" című dalt bevezetésnek.+Szeretnék olyanokkal ismerkedni,akik kortól,helytől,nemtől függetlenül szintén rajongói a Srácok által képviselteknek, mindennek. :) Sziasztok!
2015. ápr. 25. 02:11
 14/14 anonim ***** válasza:
100%
Én most vagyok 16 és oda meg vissza vagyok a #8-as által felsorolt bandákért :D a mait pedig nem nagyon szeretem. Teljesen egyetértek vele!
2017. júl. 28. 22:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!