Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Mitől lehet az, hogy minél...

Mitől lehet az, hogy minél kevesebbet gitározok, annál jobban megy?

Figyelt kérdés

Ti tapasztaltatok már hasonlót?

Az utóbbi egy-két évben csak néhány naponta pár percre veszem kezembe a gitárt, most pl vagy két hétig nem is volt a kezemben vizsgák miatt, erre most pengetek 10 percet és azt veszem észre, hogy megint szebb a vibratóm, pontosabb a nyújtásom, egyre ízesebb az egész...

A gyorsaságom mondjuk tragikus, azt valóban csak gyakorlással tudom fejleszteni, de az mondjuk kevésbé is fontosabb.

2013. jan. 31. 21:00
 1/4 harmincharom ***** válasza:
Szerintem azért, mert többet pihentél, mint eddig, és jobban beleépültek az agyadba a dolgok a pihenőidő alatt.:D
2013. jan. 31. 21:05
 2/4 anonim ***** válasza:

ilyet sem láttam még, hogy te kérdeznél :D

híres művészek is csinálnak ilyet, hogy 1napot kihagynak a hétből, mint ahogy a sportolóknak is van pihenőnap, és a tanulás is hatékonyabb, ha mondjuk elmész közben sétálni. én is vettem észre ilyet, bár nem több hetes időszakokban, de mikor bekavar valami, és 3-4napig nem jutok hangszerhez igazán, vagy nem ülök le konkrétan az aktuális anyagot gyakorolni, csak elpötyögök ezt-azt, akkor pár nap után mikor leülök, és előadásszerűen játszok, sokkal letisztultabb, és szebb az egész. ennek a kintesztéziai oka az lehet, hogy berögzül sok felesleges mozdulat, akár egy vibrátónál, akár egy nyújtásnál, amit nem direkt csinálsz, de a mozdulattal jár, és ilyenkor a kéz irányít, nem a fül. agyban tudod, hogy a kezednek mit kéne csinálnia, de mivel sokadjára csinálod, a kezed magától dolgozna, és emiatt nem az lesz, amit szeretnél. aztán eltelik pár hét, a füledben még mindig az eredeti ötlet van, az agyad is tudja, hogy mit akart ezelőtt, de a kezed nem egy berögzült mozdulatot csinál, hanem "alkalmazkodik".

ezt nem én találtam ki, aki máshogy látja, azt is megértem, erről hallgattam egyszer egy előadást, szerintem van benne logika :D

pl éreztél már olyat, hogy amikor először próbálsz valamit gitáron, tök szép, hibátlan, (akár tempó miatt nehéz, akár más technikai elem miatt), viszont amikor sokadjára csinálnád, akkor belebuksz? ez is emiatt van, az agy és a kéz kapcsolata. ezt is lehet fejleszteni, végül is ha jól gyakorolsz, egy idő után akkor is minden szép lesz, ha nem hagysz ki heteket, addig viszont javaslom ezt a pihenőnapot, tényleg használ.

sokat írtam, remélem volt azért haszna:)

2013. jan. 31. 21:15
 3/4 anonim ***** válasza:

No, én ilyet nem vettem még észre. :)

Technikailag nem éreztem soha, hogy kihagyás után jobban menne, sőt, durván romlott a pontosságom és gyorsaságom, viszont sok évnyi kihagyás után ezzel együtt is sokkal jobb zenéket csináltam. Jobb hangszerelések, kidolgozottabb szólamok, jobb zenei ötletek, még ha maga a gitározás csak épphogy közepes.

2013. jan. 31. 21:26
 4/4 peterlord ***** válasza:
Tapasztaltam én is, igaz jómagam billentyűs vagyok. Új darabok tanulásánál ha unalomig gyakorlok valamit, egy szinten megáll a fejlődés, ( mikor már majdnem jó). Ha napok múlva előveszem, akkor hibátlanul, tökéletesen lejátszom, (legalábbis úgy érzem). Azután ez visszaáll a "majdnem jó" szintre rövid idő után. Persze nem hagyom, hogy ott is maradjon.
2013. jan. 31. 22:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!