Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Gitáron vagy csellón bonyolult...

Gitáron vagy csellón bonyolultabb játszani, vagy megtanulni játszani?

Figyelt kérdés
szeretnék tanulni valamelyik hangszeren a kettő közül,csak nem tudom melyikbe lenne érdemes belevágni,melyik tanulható előbb......és melyik egyszerűbb.....

2013. jan. 24. 18:16
 1/10 anonim ***** válasza:
16%
szerintem nem neked való
2013. jan. 24. 18:41
 2/10 A kérdező kommentje:

ezt miből gondolod?hiszen kicsit sem ismersz.....:S

egyébként szerintem igen.....mert imádom a zenét,megnyugtat bármikor...

2013. jan. 24. 22:26
 3/10 anonim ***** válasza:
szerintem ha bárki hangszeren akar tanulni, azt azért teszi, mert vonzódik valamilyen hangszerhez, nem pedig azt keresi, hogy melyiken könnyebb játszani. ilyenkor van az, hogy nem hangszeren akarsz tanulni, hanem tudni akarsz hangszeren játszani. egyik a másikból következik, de a tanuláshoz kell egy indíttatás
2013. jan. 24. 22:31
 4/10 A kérdező kommentje:
jó ez igaz,ebből a szempontból igazad van....de én nem ezért szeretnék tanulni,nem tettem hozzá valamit mert nem hittem hogy fontos de ha bele gondolok így ténylegesen furcsán hozza ki magát ez a kérdés....na szóval.....3 hangszer van amin nagyon szeretnék megtanulni játszani....gitár,cselló és a zongora....mivel egy zongorát jelenlegi otthonomban nem tudnék sehol tárolni rendesen,így a gitár és a cselló maradt,és ezt a szempontot választottam,mivel nem tudom rangsorolni azt hogy melyiken szeretnék jobban játszani.....de idővel ha lehet mind 3 hangszeren meg szeretnék tanulni játszani....
2013. jan. 25. 09:45
 5/10 anonim ***** válasza:
Szerintem egyik sem egyszerűbb mint a másik. Én 3 évig csellóztam most pedig 1,5 éve hobbi szinten gitározgatok itthon. Gitározni (nem profi szinten) valamennyire otthon is megtudsz tanulni. A gitáron talán annyival könnyebb, hogy a fogólap be van bundozva és így könnyebb eltalálni a hangokat.
2013. jan. 25. 12:37
 6/10 anonim ***** válasza:
jaa, hát úgy más :D mindkét hangszer gyönyörű. igazságtalan lenne összehasonlítani, próbáld még keresni az érveket, hogy melyik miért lenne jobb most, de mindkettőnek megvan a maga szépsége:) tanár nélkül viszont egyiket sem érdemes
2013. jan. 25. 14:23
 7/10 anonim válasza:
bátyám fél év alatt megtanult hobbi szinten gitározni, igaz előtte volt némi zenei tapasztalata. Én 8 éve csellózom és azt hallottam, hogy 6 évet kell csellózni ahhoz, h magabiztosan, tisztán tudj játszani. Szerintem a cselló különlegesebb, hiszen sokkal többen gitároznak, mert könnyebb megtanulni.
2013. febr. 9. 19:06
 8/10 anonim ***** válasza:

Magasabb szinten mindegyiket nehéz megtanulni.

A cselló inkább zenekari/kamarazene hangszer, persze lehet szólóhangszer is.

Egy gitár lehet kisérőhangszer énekhez, vagy szólóhangszer önmagában, vagy zenekarban.

Hamarabb ad sikerélményt, mivel a népszerű dalokat aránylag gyorsan pár akkorddal meg lehet tanulni eljátszani és akkor már azt hiszi valaki, hogy tud gitározni, főleg, ha esetleg egy két ismertebb riffet is már lejátszik.

Egy csellónál nincsenek ilyen jellegű darabok, nem szoktak hallás után meg Youtube-ról tanulni. Nagyobb zenei felkészültséget és elméleti ismeretet igényel egy olyan szint elérése, mikor már a zenésznek és a közönségnek is kellemes élményt tud produkálni.

A gitárnál azonban az ilyen jellegű siker hamarabb jöhet, de ez nem jelenti azt, hogy akineke ez megvan, az jól tud gitározni.

2013. febr. 10. 02:50
 9/10 anonim válasza:

Részben igazat adok az előző válaszolónak de én például

gimnázium mellett konziban csellózom 9 éve és három éve basszusgitárt is elkezdtem (de tudom az nem ide tartozik) viszont már 2 éve hobbiból játszom akusztikuson ami egyébként alap szinten egyszerűbb mint a csellón játszani, mert a cselló ugye 100%ig freetless tehát érintő nélküli, a gitár pedig bundokkal van ellátva, amivel fix hangokat lehet játszani (pár kivétellel vibrato..) Szóval amíg otthon elgitározgatsz tabról néhány dolgot ahhoz nulla hallás, semmi zenei ismeret nem kell csak annyi hogy beazonosítsd a bundok számozását. Csellón viszont már a vonót is (ha jó teknikával akarunk játszani) megtanulni húzni az is kapásból fél év kb. Végülis az a véleményem hogy alapszinten a gitár könnyebb de profiba már minden ugyanolyan nehéz.

Ezt az előzőnek: Miért ne lehetne hallásból youtuberól játtszani? Én mindig azt csinálom igy egy refrént eljátszani kb 10 perc.... Na mindegy ez a véleményem:D

2015. jan. 30. 12:43
 10/10 anonim ***** válasza:

Szia

Tudom hogy már nem téma így jópár évre rá.

Én már lassan 10. Éve csellozom. A nagymamámnal volt egy szakadt gitár, elvittem fhuroztatni és teljesen magamtól egy két hét alatt rengeteg mindent elsajátítottam, míg csellozni évekig csak gyerek dalokat lehet. De én imádok csellozni szóval azt ajanlom

2021. jan. 19. 21:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!