Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Helyesen értettem az alábbi...

Helyesen értettem az alábbi számot?

Figyelt kérdés

Metallica - The unforgiven I számról volna szó.Az alábbi vettem ki belőle, szeretném tudni, ti mit gondoltok róla:

Egy fiatalember születik a földre, a társasalom alsóbb rétegeibe. Egy ún. "whipping boy" lesz belőle, akiket a középkorban akkor vertek meg, ha egy vele kb. egykorú nemesgyerek tett rossz fát a tűzre. Ez a fiú megesküszik magának, hogy változtat ezen, lesz valaki. Minden erejével megpróbálja kivívni az emberek elismerését, ám ez nem sikerül neki, mindenki ellene van ebben a világban. Az emberünk idősen hal meg, sajnálva, hogy nem tudta megtenni, amit akart.

Én kb. így értettem, a "whipping boy" értelmét szótárból vettem, és tökéletesen passzol is a szövegbe: "They dedicate their lives to running all of his", ám ha ti tudtok jobbat mondani, örömmel meghallgatnám.

2012. dec. 27. 18:12
 1/3 anonim ***** válasza:
Na, én csak annyit fűznék hozzá, hogy a The Unforgiven gallyra vágta a Metallicát. Hetfield írt belőle hármat, én egyiknek se látom értelmét, önsanyargató, önsajnáltató nyáladzás. Feltételezem az alkoholizmusa és a '90-es évek közepére tehető sikertelensége ihlette. Cliff Burtont meg se kell említeni, kb. az ő munkásságából él a mai napig a Metallica, meg egy kicsit azért Dave Mustaine-éből is. :) Bár ez nem ide tartozott.
2012. dec. 27. 23:49
 2/3 A kérdező kommentje:
Hát, ez a te véleményed. Én nem tartom rossznak, bár nem is ismerem a sztroriját. Miért vágta gajdra? Bocs, de kissé álmos vagyok, és nem értem pontosan. Állítom, hogy epikus szám, ügyes szólóval, és én el tudom képzelni, ahogy egy énekestől egyre többet várnak el, és ezért ő úgy érzi, a világnak nem elég az, amit ő nyújtani tud.
2012. dec. 28. 08:32
 3/3 anonim ***** válasza:

A Black Album miatt lett "underground" thrash metal zenekarból csak "hard rock", az volt az utolsó amit képes voltam meghallgatni, a Load, St. Anger és társai már nem tükrözik azt amiért népszerűvé vált a zenekar.

A fent említett albumból azért adtak el sokat, mert szélesebb rétegek felé nyitottak a populárisabb, puha dallamokkal, nyilván a többség nem vevő az első négy album vadabb zenéjére.

Technikailag meg az ...and Justice for All jelentette a csúcsot, ahol nem tudtak megállni, azoktól komplexebb számok azóta se voltak.

2012. dec. 28. 13:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!