Milyen aktiv elektronikájú gitárt ajánlanátok?
Cortok között vannak olcsón aktívak, de nem tudom, hogy ennyiért jól szól-e az aktív gitár.
apropó..:D
pont "aktív gitár" írta egyszer, hogy az olcsó aktív gitárnak nem volt jobb hangja, mint az ugyanilyen árú passzívnak.
"az olcsó aktív gitárnak nem volt jobb hangja, mint az ugyanilyen árú passzívnak."
Mivel az aktív gitár nem is azt jelenti, hogy jobban szól, mint a passzív gitár.
Tankcsapdára minek neked aktív?Bűn ilyen $zarra pocsékolni.Egy aktívat minimum ilyenre kell használni :
http://www.youtube.com/watch?v=n7FgjfcKuuo
De am tényleg 70ért kb annyit se kapsz mint egy ugyanannyi árban lévő passzív.
2.
tudom, akkor úgy fejezem ki magam, hogy ilyen árban még nem jöttek ki az aktív gitárnál azok az előnyök, amik alapvetően az aktív elektronika előnyei kellenének, hogy legyenek.
:)
Ne keverjük az aktív hangszedőt az aktív elektronikával (bár régebben nekem se volt tiszta a különbség).
Ez két különböző dolog.
Egy passzív hangszedős gitárnak is lehet aktív hangszínszabályzó áramköre. Aktív az a pickup, amiben magában a hangszedőben van már egy előerősítő-zajszűrő áramkör beépítve.
Ezen túl - ha már úgyis kell az elem az aktív előerősítőhöz - általában van egy aktív EQ áramkör is az ilyen gitárokban.
De létezik az olcsóbb megoldás, amikor sima passzív hangszedőkhöz raknak be egy aktív EQ elektronikát, de a kettő nem ugyanaz, ez általában az olcsó basszgitárokban van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!