Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Milyen aktiv elektronikájú...

Milyen aktiv elektronikájú gitárt ajánlanátok?

Figyelt kérdés
Van már egy passzív Yamaha RBX270-es gitárom. Szeretnék egy Aktiv gitárt is zúzásra, Tankcsapda és egyéb Punk/Rock számokra. Mit ajánlatok úgy 70.000 forintig?

2012. dec. 16. 18:51
 1/9 anonim ***** válasza:

Cortok között vannak olcsón aktívak, de nem tudom, hogy ennyiért jól szól-e az aktív gitár.

apropó..:D

pont "aktív gitár" írta egyszer, hogy az olcsó aktív gitárnak nem volt jobb hangja, mint az ugyanilyen árú passzívnak.

2012. dec. 16. 21:39
 2/9 anonim ***** válasza:

"az olcsó aktív gitárnak nem volt jobb hangja, mint az ugyanilyen árú passzívnak."

Mivel az aktív gitár nem is azt jelenti, hogy jobban szól, mint a passzív gitár.

2012. dec. 16. 21:49
 3/9 anonim ***** válasza:

Tankcsapdára minek neked aktív?Bűn ilyen $zarra pocsékolni.Egy aktívat minimum ilyenre kell használni :

http://www.youtube.com/watch?v=n7FgjfcKuuo

De am tényleg 70ért kb annyit se kapsz mint egy ugyanannyi árban lévő passzív.

2012. dec. 16. 21:51
 4/9 anonim ***** válasza:

2.

tudom, akkor úgy fejezem ki magam, hogy ilyen árban még nem jöttek ki az aktív gitárnál azok az előnyök, amik alapvetően az aktív elektronika előnyei kellenének, hogy legyenek.

:)

2012. dec. 16. 21:57
 5/9 anonim ***** válasza:
Egyébként valóban, aktív nem punk-rock-ra való, arra totális zsákutca.
2012. dec. 16. 22:01
 6/9 A kérdező kommentje:
Ezt nem tudtam, hogy nem jó Punk/Rock-ra , de ettől függetlenül még szeretnék egy aktív gitárt, biztosan ki tudnám használni. Corton én is gondolkodtam, még egy Epiphone Thunderbirdon is. Mi a véleményetek a Thunderbirdről?
2012. dec. 17. 10:29
 7/9 A kérdező kommentje:
Ja és lehet valakinek nem esett le a Yamaha RBX-ből, de basszus gitárt keresek :D
2012. dec. 17. 10:31
 8/9 anonim ***** válasza:
alapból ha úgy vesszük 2 normális aktív humbucker pick up 60.000-nél kezdődik , és ez még csak a pick up....
2012. dec. 19. 06:48
 9/9 anonim ***** válasza:

Ne keverjük az aktív hangszedőt az aktív elektronikával (bár régebben nekem se volt tiszta a különbség).

Ez két különböző dolog.

Egy passzív hangszedős gitárnak is lehet aktív hangszínszabályzó áramköre. Aktív az a pickup, amiben magában a hangszedőben van már egy előerősítő-zajszűrő áramkör beépítve.

Ezen túl - ha már úgyis kell az elem az aktív előerősítőhöz - általában van egy aktív EQ áramkör is az ilyen gitárokban.

De létezik az olcsóbb megoldás, amikor sima passzív hangszedőkhöz raknak be egy aktív EQ elektronikát, de a kettő nem ugyanaz, ez általában az olcsó basszgitárokban van.

2012. dec. 19. 12:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!