Szerintetek ezt a gitárt érdemes megvenni?
Szerintem ne! Én nem javasolnám. Persze ha ekkora az anyagi keret, akkor nem biztos, hogy találsz jobbat. Indokom pl.: Első, hogy Stagg. Második indok. Játszottam nem keveset egy pont ugyan ilyenen. Szerintem nagyon kényelmetlen, túl pontosnak sem mondanám, és ami a legnagyobb probléma: a húrláb egyszerűen felemelkedett, elvált piezzos-tól a gitár testétől. Pedig nem volt sokat hordozgatva, csak használva keveset, meg gitárállványon tárolva szobában. Ennek megjavítása legtöbb helyen minimum 10E Ft. Bár azt mondta a hangszerész sűrűn előfordul elektro-akusztikus gitárokkal, szerintem van olyan gitár, aminél ritkábban. Tanácsot sajna nem tudok adni, mit érdemesebb vásárolni. Pénzügyeidet nem firtatom, de ha teheted, inkább gyűjts tovább és vásárolj később mondjuk 20-30 ezerrel többért, vagy fogj egy sima akusztikust és vegyél hozzá mikrofont! :)
ui.: Nem akartam sznobnak tűnni és remélem segítettem.
A konkrét gitárt nem ismerem, viszont meglepő, hogy a hangszerészed nem mondta, hogy a leggyakoribb probléma az akusztikus gitárok esetén az, hogy nem figyelnek a tulajdonosok a megfelelő páratartalomra. A fa elég érzékeny a hőmérséklet és páratartalom változására, ha túl sok, megdagad, ha túl kevés, kiszárad, mindkét esetben vetemedik. A kiszáradástól ráadásul reped is, illetve ez hozzájárul az ilyesfajta hídleválás hibához.
Télen meglehetősen száraz szokott lenni a levegő, épp ezért, ha nem kondícionált páratartalmú helyiségben tartod, a tokban kell hagyni és a tokba kell tenni egy páratartalomszabályzót.
Minden komolyabb boltban a legértékesebb gitárokat ilyen légkondícionált helységben tartják, ahol biztosítják az ideális 45% körüli páratartalmat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!