Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Mi a véleményetek a Harley...

Mi a véleményetek a Harley Benton gitármásolatokról?

Figyelt kérdés

El szeretnék kezdeni gitározni, ez egy viszonylag olcsó gitár.

A témában jártasabbak véleményét szeretném kikérni, hogy alkalmas-e ez a gitár is az elkezdésre, vagy esetleg nagyon rossz gitár??

Előre is köszi!

( [link] )

2009. aug. 17. 09:41
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

A sógorom H.B., Fender kinézetű gitárt vett. Kinézetre szép, de nem lehetett behangolni, ill. a bundok végei sorjásak voltak. Nem ajánlom. Persze lehet, hogy csak ő nyúlt bele piszkosul, és van köztük jó is, de ezek után én nem vennék. Én Stagg márkájú akkusztikust vettem. Az olcsó kategóriába tartozik, de ahhoz képest hihetetlen jó a minősége, és a hangja is nagyon szép. Villanygitárban is ilyet vennék. Sokan dicsérik. Ha rossz minőségű gitárt veszel a kezedbe, és esetleg emiatt nincs sikerélményed a kezdeteknél, akkor egy életre elveheti a kedvedet a zenéléstől.

Sok sikert a zenéléshez!

Üdv.

2009. aug. 17. 16:11
 2/11 A kérdező kommentje:

És esetleg a Staggon kívűl tudnál mondani még pár márkát, ami megérné a pénzét?

(staggból nem sok elektromosat találok sajnos)

2009. aug. 17. 21:32
 3/11 anonim ***** válasza:
83%
Nenene, csak Staggot ne, tüzifa! Ha nagyon az olcsó kategóriában gondolkozol, inkább Squiert, vagy Cort-ot (jelenleg a legjobb ár/érték arányú márka).
2009. aug. 17. 22:07
 4/11 anonim ***** válasza:

Első válaszoló vagyok.

Az utánam szóló véleménye is példázza, hogy egy márkán belül bele lehet nyúlni éppúgy a jóba, mint a gagyisztikusba. Ezek szerint neki nincs jó tapasztalata a Stagg-gel :-) . Én sok fórumot olvastam, mielőtt megvettem, de a legtöbb helyen nagyon dicsérték. Az üzletben is ezt ajánlották ebben az árkategóriában. Nekem bevált nagyon. Szép a hangja, könnyű, szép kidolgozású, könnyű rajta játszani. Persze akkusztikus gitárról van szó. Az elektromos gitárjaikkal kapcsolatban nincsen tapasztalatom. Márkát nem tudok ajánlani, de szerintem érdemes körülnézni a gitáros fórumokon. Ott sok véleményt olvashatsz, ami alapján már könnyebb lesz a döntés.

2009. aug. 18. 08:58
 5/11 A kérdező kommentje:
és az SX-re hallgató márkáról mi a véleményetek elektromos gitár szempontjából?
2009. aug. 22. 22:20
 6/11 Thurston ***** válasza:
100%
Nagyon jól szólt az egyik válaszoló. A Stagg ócskaság. Ebben az árban (meg bármelyikben) Cort-ot vegyél.
2009. aug. 22. 23:23
 7/11 anonim ***** válasza:

én is harley bentonnal kezdtem, szettben, nagyon olcsó volt

[link]

youtube videó coverem is van, de ez fél évig birta, mert most veszek egy ujabb HB-t

[link]

ez egy álom

az oka amiért ujat veszek, nem az én stilusom a fender, főleg ha guns a kedvencem és darkness :) 2. az erősitőröl csak anyit jegyzek meg hogy pocsék, nincs rajta overdrive, én 5 hónap után erősítő helyett jack átalakítóval sokkkal élvezetesebben játszottam, ennyit róla,

amugy első válaszoloval nem értek egyet, mert szerintem SEMMI baja a HB gitárnak, amit én kaptam szettbe, az egy csoda szép fender másolat volt, semmi baja nem volt, fél év után sem, a szine is tökéletes, nem szineződik el, a nyaka meg........fogalmam sincs miért oltják et a szép kis gitárt, mert szinte jó volt megfogni, oj kényelmes a nyaka és sima, szóval kezdőnek ennél jobb gitár nincs. körülbelül egy fél év után, ha valaki "rendesen" játszik, akkor ugyis kinövi és vesz jobbat.....

2010. jan. 25. 15:06
 8/11 anonim válasza:

Nemrég vettem egy Harley Benton HBR10BK (Flying V) gitárt. Ezt: [link]

A gondom az, hogy nem tudom behangolni. Hangoló gépem nincs és most nem tudok venni. Próbáltam, PC-vel és mikrofonnal behangolni, hangoló programmal és PC mikrofon csatlakozón keresztül is, de nem ment. És nem is vagyok nagyon képben, hogy annak a mutatónak egyenesen kéne megállnia amikor pengetem a húrt? Mert kileng, de pont középre nem tudom hangolni. Pedig neten keresztül webkamerán ismerős is segíteni próbált. Mit csinálok rosszul? Vagy ennyire mellényúltam és tüzifa? A youtube-on pl láttam, hogy másoknak is pont ilyen gitárjuk van, és ők játszanak rajta, nem tudom, hogy én vagyok ennyire béna, vagy szart vettem. Nincs valakinek tapasztalata erről a tipusról?

2010. febr. 17. 15:02
 9/11 A kérdező kommentje:

Így van. Elvileg vannak számok ( pl: -45,-20,0,+20,+45), és az a lényeg, hogy a mutató a nullán álljon. Elvileg mutatja a húr nevét is ( általában a H húrt B-nek mutatja). Szóval addig próbálkozz amíg a 0-ára állnak a húrok.

Egy jó tanács: mindig a legvastagabbal, E6-os húrral kezdd, mert annak a legnagyobb az ereje is, és ha alulról kezded akkor elhangolódnak, amíg a legvastagabbig elérsz.

Ha esetleg sehogy sem megy, vidd vissza a gitárt és kérd meg hogy hangolják be. Ha ők sem tudják, akkor kérd vissza a pénzed. :) Sok sikert!

2010. febr. 18. 16:10
 10/11 anonim válasza:
Köszi. Sikerült behangolni. :)
2010. febr. 21. 22:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!