Mi a véleményetek a Harley Benton gitármásolatokról?
El szeretnék kezdeni gitározni, ez egy viszonylag olcsó gitár.
A témában jártasabbak véleményét szeretném kikérni, hogy alkalmas-e ez a gitár is az elkezdésre, vagy esetleg nagyon rossz gitár??
Előre is köszi!
( [link] )
A sógorom H.B., Fender kinézetű gitárt vett. Kinézetre szép, de nem lehetett behangolni, ill. a bundok végei sorjásak voltak. Nem ajánlom. Persze lehet, hogy csak ő nyúlt bele piszkosul, és van köztük jó is, de ezek után én nem vennék. Én Stagg márkájú akkusztikust vettem. Az olcsó kategóriába tartozik, de ahhoz képest hihetetlen jó a minősége, és a hangja is nagyon szép. Villanygitárban is ilyet vennék. Sokan dicsérik. Ha rossz minőségű gitárt veszel a kezedbe, és esetleg emiatt nincs sikerélményed a kezdeteknél, akkor egy életre elveheti a kedvedet a zenéléstől.
Sok sikert a zenéléshez!
Üdv.
És esetleg a Staggon kívűl tudnál mondani még pár márkát, ami megérné a pénzét?
(staggból nem sok elektromosat találok sajnos)
Első válaszoló vagyok.
Az utánam szóló véleménye is példázza, hogy egy márkán belül bele lehet nyúlni éppúgy a jóba, mint a gagyisztikusba. Ezek szerint neki nincs jó tapasztalata a Stagg-gel :-) . Én sok fórumot olvastam, mielőtt megvettem, de a legtöbb helyen nagyon dicsérték. Az üzletben is ezt ajánlották ebben az árkategóriában. Nekem bevált nagyon. Szép a hangja, könnyű, szép kidolgozású, könnyű rajta játszani. Persze akkusztikus gitárról van szó. Az elektromos gitárjaikkal kapcsolatban nincsen tapasztalatom. Márkát nem tudok ajánlani, de szerintem érdemes körülnézni a gitáros fórumokon. Ott sok véleményt olvashatsz, ami alapján már könnyebb lesz a döntés.
én is harley bentonnal kezdtem, szettben, nagyon olcsó volt
youtube videó coverem is van, de ez fél évig birta, mert most veszek egy ujabb HB-t
ez egy álom
az oka amiért ujat veszek, nem az én stilusom a fender, főleg ha guns a kedvencem és darkness :) 2. az erősitőröl csak anyit jegyzek meg hogy pocsék, nincs rajta overdrive, én 5 hónap után erősítő helyett jack átalakítóval sokkkal élvezetesebben játszottam, ennyit róla,
amugy első válaszoloval nem értek egyet, mert szerintem SEMMI baja a HB gitárnak, amit én kaptam szettbe, az egy csoda szép fender másolat volt, semmi baja nem volt, fél év után sem, a szine is tökéletes, nem szineződik el, a nyaka meg........fogalmam sincs miért oltják et a szép kis gitárt, mert szinte jó volt megfogni, oj kényelmes a nyaka és sima, szóval kezdőnek ennél jobb gitár nincs. körülbelül egy fél év után, ha valaki "rendesen" játszik, akkor ugyis kinövi és vesz jobbat.....
Nemrég vettem egy Harley Benton HBR10BK (Flying V) gitárt. Ezt: [link]
A gondom az, hogy nem tudom behangolni. Hangoló gépem nincs és most nem tudok venni. Próbáltam, PC-vel és mikrofonnal behangolni, hangoló programmal és PC mikrofon csatlakozón keresztül is, de nem ment. És nem is vagyok nagyon képben, hogy annak a mutatónak egyenesen kéne megállnia amikor pengetem a húrt? Mert kileng, de pont középre nem tudom hangolni. Pedig neten keresztül webkamerán ismerős is segíteni próbált. Mit csinálok rosszul? Vagy ennyire mellényúltam és tüzifa? A youtube-on pl láttam, hogy másoknak is pont ilyen gitárjuk van, és ők játszanak rajta, nem tudom, hogy én vagyok ennyire béna, vagy szart vettem. Nincs valakinek tapasztalata erről a tipusról?
Így van. Elvileg vannak számok ( pl: -45,-20,0,+20,+45), és az a lényeg, hogy a mutató a nullán álljon. Elvileg mutatja a húr nevét is ( általában a H húrt B-nek mutatja). Szóval addig próbálkozz amíg a 0-ára állnak a húrok.
Egy jó tanács: mindig a legvastagabbal, E6-os húrral kezdd, mert annak a legnagyobb az ereje is, és ha alulról kezded akkor elhangolódnak, amíg a legvastagabbig elérsz.
Ha esetleg sehogy sem megy, vidd vissza a gitárt és kérd meg hogy hangolják be. Ha ők sem tudják, akkor kérd vissza a pénzed. :) Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!