EMG aktív vs passzív pickup?
Szóval,lehetőségem nyílt venni egy komolyabb gitárt,és 2 félét találtam,az egyikben egy passzív EMG HZ-H4 pickup van a másikban egy aktív EMG HZ-FH2 . Az lenne igazából a kérdés,hogy a passzívból ki lehet-e hozni ilyen dögös,naturális hangzást (effektek nélkül) ?
http://www.youtube.com/watch?v=9UIlTf96JnU
2:26
Ki.
Sőt, a passzívok általában dögösebb, természetesebb hangúak, tehát ezzel biztos nem lesz gond.
Az aktív hangszedők előnye a nagy jelszint, kis zaj, és nagyon tiszta, maszatolásmentes hangszín.
Mindenki döntse el neki mi a fontosabb, az ízesebb hangszín vagy az érthetőbb hangkép.
basszus ,kösz a választ de bocsi,elírtam :
Az lenne igazából a kérdés,hogy az AKTÍVBÓL ki lehet-e hozni ilyen dögös,naturális hangzást (effektek nélkül) ?
ezen van effekt, torzítás, effekt nélkül akármilyen pickupod van, csak erősítve hallod a gitár alap hangját, de erre a stílusra tökéletes az aktív pickup szerintem
am a magasabb jelű pickupok általában! kompresszáltabbak, kisimítják a játéktechnikai hibákat
A videó szerint: "No effects, EQ, mastering."
A srác egy Peavey 6505 fejet használ, abban nincs külön torzító effekt, tehát a torzítás az erősítő gain beállításaiból jön szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!