Miért történik ez a gitárommal?
szoval ilyen gitárom van,és a középső pickup mellet elkezdett lejönni a festés a fáról,ugyan ez mögötte a műanyag lap mellet.
Miért van ez?
Mivel tisztítod?
Amúgy általában nem egyik napról a másikra történik az ilyen, legfeljebb eleinte nehéz észrevenni.
Hőmérséklet és páratartalom változások miatt a lakkozás repedezhet, ahol tágul-zsugorodik valamelyest a fa.
Ez természetes, minden gitáron egy idő után előfordul, persze változó, milyen hamar.
Hát, szerintem nem sokat, azon túl, hogy valahogy a hőmérsékletet és a páratartalmat szabályzod.
Lehet az is, hogy a festés nem sikerült tökéletesen a gyárban.
A páraváltozás egyébként a leginkább az akusztikusokra veszélyes, főleg a kiszáradás, ezért azoknál ajánlott a tokba páraszabályzót tenni, de nyilván hat valamennyire az elektromosokra is, nem tudom, felétek mennyire jellemző a nagy változás (én most nem Magyarországon vagyok). Télen mindenesetre szárazabb szokott lenni a levegő. Itt felénk elég nagy a különbség, nyáron 70-80%, télen 20-30%. A gitár úgy 45% körül érzi magát jól.
Én a szobában, ahol a gitárokat tartom, használok párásítót és légszárítót, mikor melyik kell, van egy digitális páratartalom mérő műszer, az alapján.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!